ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Δηλώσεις Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΔΕΘ: Δηλώσεις Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δηλώσεις έκανε ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους. Στις δηλώσεις του κάλεσε τον λαό να οργανώσει την πάλη του με αιχμή τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε την παραπάνω δήλωση, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, τις οποίες χαρακτήρισε «προκλητικές», αλλά και τις «αυταπάτες» - που όπως επισήμανε - «σπέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα». Πρόσθεσε ότι το αποψινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να σημάνει σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης».

«Απέναντι στις προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σήμερα από τη ΔΕΘ για τα νέα ψίχουλα πείνας στο λαό μας, απέναντι στις αυταπάτες στις ψεύτικες ελπίδες που σπέρνει αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα, για το μέλλον αυτού του τόπου, ο λαός μας θα πρέπει να αντιτάξει την πάλη του με σύνθημα, δεν αντέχουμε, δε μπορούμε άλλο να ζήσουμε με ψίχουλα πείνας, η ζωή είναι δική μας, θα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας, να οργανώσουμε την πάλη μας», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε:«Το συλλαλητήριο σήμερα από τη ΔΕΘ πρέπει να σημάνει πραγματικό σάλπισμα φθινοπωρινής εργατικής αντεπίθεσης το επόμενο διάστημα με αιχμή τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας, τα φορολογικά μέτρα και τα «χαράτσια», την απλήρωτη εργασία, τα προβλήματα της παιδείας και της υγείας, το ασφαλιστικό, «που για μας αποτελεί και για όλο το λαό, αιτία πολέμου», όπως τόνισε, τις «βάρβαρες» εργασιακές σχέσεις, κ.α. «Όλα αυτά τα ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της πάλης με λαϊκή συμμαχία με εργατική λαϊκή αντεπίθεση για να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας για τον τόπο μας» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει λύσεις», λέει ο Γ. Ορφανός

ΔΕΘ: Τα περίπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής εγκαινίασε ο Κικίλιας