ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αβραμόπουλος: να συνεργαστούν οι χώρες της Ευρώπης στο θέμα της άμυνας

Δ. Αβραμόπουλος: να συνεργαστούν οι χώρες της Ευρώπης στο θέμα της άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την χώρα μας στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Αμύνης της ΕΕ, που διοργανώθηκε στο Μιλάνο.

Ο Έλληνας υπουργός, κατά την εισήγησή του τόνισε την επικαιρότητα και αναγκαιότητα των πολιτικών στον τομέα της άμυνας υπό το πρίσμα των συνεχόμενων αναταραχών, αστάθειας και εξελίξεων. Ακόμη, αναφέρθηκε στην αστάθεια που διατρέχει την περιοχή, από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία και αποτελεί πηγή συνεχόμενων κινδύνων για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρξει ενισχυμένη συνεργασία στους τομείς ανταλλαγής πληροφοριών και κυβερνοάμυνας, καθώς και στην αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον λεγόμενο υβριδικό πόλεμο που απαιτεί μελετημένες και ολοκληρωμένες απαντήσεις, ενώ τόνισε την ανάγκη εγρήγορσης απέναντι στα φαινόμενα σκοταδισμού και αγριότητας που συνιστά η δράση του λεγομένου ισλαμικού κράτους. Μια δράση που προσβάλει τις θεμελιώδεις αξίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δημιουργεί ανθρωπιστικές κρίσεις και κύματα απελπισμένων προσφύγων.

Αναφορά έγινε και στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία ως μια προϋπόθεση για μια ισχυρή πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε. και στην ανάγκη ανάδειξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, την δράση του οποίου εξήρε.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για την επιτυχημένη προεδρία της Ιταλίας, που διαδέχθηκε τη χώρα μας εξέφρασε την ευχή να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών και να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Διαβάστε επίσης:

Επίτροπος μετανάστευσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος