ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα γυρίζει η Καραμανλή – Δε φταίει ο Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ

Τα γυρίζει η Καραμανλή – Δε φταίει ο Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ

Δηλώσεις με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 9-9 στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή, έκανε η βουλευτής Άννα Καραμανλή στον ραδιοσταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1».

Η κ. Καραμανλή θέλησε να διευκρινίσει πως πολεμάει για το καλό των πολιτών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «πό έναν άνθρωπο που δεν έχει να πληρώσει, δεν μπορεί ζητάμε να πληρώσει κι άλλα. Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν μπορώ να τους αγνοήσω τους ανθρώπους που υποφέρουν».

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε το περιστατικό, ανέφερε ωστόσο πως «τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει αν δάκρυσα. Ζω με τον κόσμο στη Β' Αθήνας όπου εκλέχθηκα κι όχι στο γραφείο μου. Βλέπω ανθρώπους που υποφέρουν, ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους και την ίδια ώρα να πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, όμως εκπροσωπεί αυτό που λέμε άκαρδος τεχνοκράτης. Διότι στην περίπτωση που κάποιος ή χάνει το σπίτι του ή θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ο κ. Θεοδωρακόπουλος απάντησε ότι φυσικά θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να «αφυπνίσει» τα μέλη της κυβέρνησης, τόνισε χαρακτηριστικά πως «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα "γαλλικά". Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να μας αγνοούν εμάς τους βουλευτές, ούτε τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Την ίδια αντίδραση είχαμε και από τον κ. Καραβίτη, τον εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ».

Πάντως, για τον κύριο Χαρδούβελη τα γύρισε λιγάκι. Συγκεκριμένα, είπε πως «Ο Χαρδούβελης δεν φταίει. Μόλις τώρα ήρθε. Περιμένουμε όμως να αποδοθούν ευθύνες σ' αυτούς που έφταιξαν. Περιμένουμε να δούμε επίσης και πού βρίσκεται και τι θα γίνει με τον κ. Καραβίτη που ήταν και ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ».

Διαβάστε επίσης:

Α. Καραμανλή: Να πάει να γαμ... ο Χαρδούβελης