ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: «Ποια είναι η μαφία που κυβερνά; Ασυλία τέλος...»

Αλ. Τσίπρας: «Ποια είναι η μαφία που κυβερνά; Ασυλία τέλος...»

«Δέχτηκα και εγώ απειλές» η καταγγελία - σοκ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έστειλε μήνυμα για το τέλος της ασυλίας εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε προς όλες τις κατευθύνσεις, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ... έρχεται στην εξουσία για να κυβερνήσει και να δώσει πνοή στην ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως ελπίδα, προοπτική και λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα των πολιτών της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε σε σχετική ερώτηση για τις απειλές που είπε ότι δέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, ότι και ο ίδιος δέχτηκε απειλές, από άνθρωπο που του έλεγε: «έλα να μας φορολογήσεις», ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη φυλακή. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για λόμπι και... μαφία που κυβερνά αυτή τη χώρα και εκβιάζει τους διεθνείς παράγοντες και ξεκαθάρισε ότι η ασυλία τελειώνει για όλους, από την πρώτη ώρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε των παρεμβάσεων που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου, απαντώντας με σκληρό τρόπο σε όσους βιάστηκαν και έσπευσαν να μιλήσουν για... παροχές, λέγοντας πως δεν είναι παροχή η προσφορά προς τον πολίτη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ούτε και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Εστειλε, μάλιστα και το δικό του μήνυμα με τον δικό του... τρόπο προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς φαίνεται ότι έχει καταλάβει το πνεύμα των παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της πρόσφατης επίσκεψης στο ΣΔΟΕ, αναφορικά με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του, παραδέχτηκε ότι έχει μελετηθεί το σενάριο... άρνησης των δανειστών να μπουν στη διαδικασία πραγματικής επαναδιαπραγμάτευσης, όμως τόνισε ότι αυτό θα είναι ένα σενάριο που θα προκαλέσει κινδύνους σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξαγωγή της κρίσης.

«Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο προοπτικής, όχι για να σας πούμε τι θα γίνει αν επιβεβαιωθούν οι προφητείες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας, όπως το παρουσίασε το Σάββατο στη ΔΕΘ, στηρίζεται αποκλειστικά στην ανακατανομή των υπαρχόντων εθνικών πόρων και όχι στην ανάγκη λήψης νέων δανείων...

Δήλωσε, μάλιστα, πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης έπρεπε να είχαν γίνει... χθες και επανέλαβε ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την επόμενη Βουλή που η στελέχωσή της θα προέρχεται από νωπή λαϊκή εντολή. Γι' αυτό και κάλεσε τους πολίτες όλης της χώρας να αντισταθούν και να οδηγήσουν την κυβέρνηση στο να προκηρύξει εκλογές, για να εκφραστεί η λαϊκή βούληση που σήμερα δεν εκπροσωπείται από τις δυνάμεις των κομμάτων στο κοινοβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ δίνοντας το λόγο στους δημοσιογράφους της Ελεύθερης ΕΡΤ, για τους οποίους τόνισε ότι συμβολίζουν την αντίσταση των εργαζομένων στη μνημονιακή πολιτική, ενώ ξεκαθάρισε ότι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγεται η δημιουργία μιας νέας ΕΡΤ πραγματικά ελεύθερης και ανεξάρτητης, στην οποία όσοι δεν μπήκαν στη ΝΕΡΙΤ και συνεχίζουν τον αγώνα τους, θα έχουν όχι μόνο θέση, αλλά και λόγο στη διαδικασία και τη συναπόφαση για το νέο κρατικό φορέα ραδοτηλεόρασης που θα στηθεί με πρότυπο τους μεγάλους τηλεοπτικούς οργανισμούς της Ευρώπης.

Διαβάστε αναλυτικά τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

"Άλλο τα μέτρα που θα λάβουμε κι άλλο η διαπραγμάτευση"

"Το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν πιστωτή" είπε αποσυνδέοντας το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης με την διαπραγμάτευση. «Δεν μπορεί να έχουν περιστατικά όπως αυτό μιας γυναίκας που πέθανε στα Χανιά επειδή της έκοψαν το ρεύμα» είπε ο κ. Τσίπρας.

"Εμείς παρουσιάσαμε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και υιοθετούμε μια επιθετική πολιτική στις διαπραγματεύσεις. Όπως εξήγησα για μας είναι ιστορικής σημασίας η διαπραγμάτευση αυτή. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι πιστωτές χωρίς η χώρα να διεκδικήσει» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

"Η ΕΡΤ θα ελέγχεται από τον λαό, όχι από την κυβέρνηση"

«Ότι έχουμε δεσμευτεί με την ΕΡΤ που θα ανασυγκροτηθεί, ισχύει» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΤ.

"Έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο, ώστε η ελληνική ραδιοφωνία να ανασυγκροτηθεί σε άλλη βάση. Δεν θα είναι μια ΕΡΤ που θα ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά θα ελέγχεται από τον λαό και θα αναλάβει η διοίκησή της την αναπτυξή της". Μάλιστα, ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι ο κόσμος που έμεινε απ' έξω , θα έχει λόγο στην επόμενη ημέρα της νέας ΕΡΤ.

"Σκληρή κριτική για τον ΕΝΦΙΑ"

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για παραλογισμό. "Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει" είπε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για φρενίτιδα φορολογική. "Μας είπαν ότι θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις. Που είναι οι επενδύσεις; Μας είπαν ότι θα βγούμε από την κρίση μειώνοντας τους μισθούς. Που είναι η ανταγωνιστικότητα;

Πιο συγκεκριμκένα ο κ. Τσίπρας είπε:

Διάβασα και εγώ και είναι πράγματι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλούν για παροχές. Ποιες είναι οι παροχές, είναι παροχή να έχουμε σχέδιο να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι δίπλα μας; Το πρόγραμμα σίτισης είναι παροχή; Το πρόγραμμα για ρεύμα σε αυτούς που πεθαίνουν από την έλλειψη βασικού αγαθού είναι παροχή; Ή μήπως είναι παροχή να ξεφύγουμε από αυτή τη ζούγκλα του ΕΝΦΙΑ. Με σταματούν άνθρωποι στον κόσμο. Δεν έχει να πληρώσει; Είναι παροχή να τον αντικασταστήσουμε με ένα φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Μήπως είναι παροχή να πάρουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια και να κλείσουμε τρύπες και να δώσουμε πνοή στην ανάπτυξη. Εμείς δεν μοιράσαμε υποσχέσεις, καταθέσαμε ένα σχέδιο. Ας μας πουν αυτοί που μας επικρίνουν. Με ποιο σχέδιο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση. Μας είπαν για μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις. Που είναι; Δεν τις βλέπω. Διάβασα και τον πρωθυπουργό σήμερα, επιμένει σε αυτό το ιδεολόγημα. Εμείς εφαρμόσαμε το πρόγραμμα που μπορούμε, κοστολογημένα, με τις δυσκολίες που αφορούν στην πραγματική οικονομία. Αν λέγαμε ότι τα πακέτα του ΕΣΠΑ θα πηγαίναν στους μεγαλοεργολάβους θα λέγανε ότι τα λέμε ωραία. Εμείς έχουμε μια διαφορετική αντίληψη. Με μια σειρά από παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη ζήτηση. Τα χρήματα από την αύξηση κατώτατου μισθού θα γυρίσουν στην οικονομία και ταυτόχρονα το κράτος θα εισπράξει από τον ΦΠΑ. Οταν επιλέγουμε ένα μέτρο πάλι τόνωσης της ζήτησης, το δώρο Χριστουγέννων, έχουμε και έσοδα, διότι ξέρουμε πως ότι πάρει ο χαμηλοσυνταξιούχος, θα το καταναλώσει θα επιστρέψει στο δημόσιο ταμείο. Το ίδιο και με προγράμματα απασχόλησης, οι 300.000 άνεργοι που θα βρουν δουλειά, θα το καταναλώσουν το εισόδημά τους, θα κινηθεί η οικονομία. Έχουμε μια άλλη λογική. Μιλάμε για τόνωση απασχόλησης που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Δεν θα έρθει με μαγικό τρόπο. Προκαλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους να μας εξηγήσουν με ποιο τρόπο η χώρα μπορεί να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση.

"Όχι σε νέα δάνεια, δημιουργία νέου πλούτου!

"Η λύση δεν είναι δάνεια πάνω στα παλιά δάνεια" δήλωσε απαντώντας στην ερώτηση αν θα πάρει νέα δάνεια, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση. "Εμείς εξηγήσαμε ότι ανεξάρτητα και προτού έχουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης έχουμε σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο δεν βασίζεται σε δάνεια, αλλά σε αναδιανομή του πλούτου μέσα από την παταξη της φοροδιαφυγης. Αυτή είναι η λογική μας και όχι ότι υπάρχουν κάπου τα λεφτά και θα τα βρουμε. Η λογική μας είναι ότι:

Δεν περιμένουμε να μας δανείσουν λεφτά, αλλά πρόκειται για μια ανακατανομή υπαρχόντων εθνικών πόρων, μέσα από παρεμβάσεις σε τομείς επανεκκίνησης της οικονομίας. Δεν είναι η λογική μας ότι κάπου υπάρχουν τα λεφτά και θα τα βρούμε, αλλά ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέος πλούτος μέσα από την επιστροφή στην ανάπτυξη, μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

"Θα ενισχύσουμε τα δημοψηφίσματα"

Για τις θεσμικές αλλαγές μίλησε ο κ. Τσίπρας δίνοντας έμφαση στα δημοψηφίσματα. Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα τις κάλπες που είχαν στηθεί στη Θεσσαλονίκη έξω από τα εκλογικά τμήματα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το θέμα του νερού. «Αυτή η ενέργεια είχε αποτελέσματα και μάλιστα συμμετοχή πάνω από 98% για το θέμα του νερού», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

"Εχουμε ασχοληθεί επί μακρόν με τα θέματα. Θα συμφωνήσω, το τόνισα ότι δεν έχουμε μια μόνο οικονομική και κοινωνική, αλλά και θεσμική κρίση αξιοπιστίας. Αυτή την ευθύνη μοιράσαμε, να συμβάλλουμε όλοι μαζί για να αποκατασταθεί αυτό το κλίμα, δείχνοντας συνέπεια στις δεσμεύσεις και όλοι οι πολίτες να μπούμε σε μια λογική. Καμία αλλαγή δεν θα πετύχει, αν αυτοί που θα κληθούν να την εφαρμόσουν δεν την πιστέψουν. Πολλοί μιλούν για αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, υπάρχουν στην κατεύθυνση όχι που επιθυμεί η τρόικα. Πρέπει να σταματήσει το πελατειακό κράτος, η αθλιότητα που όταν φεύγει ένας υπουργός, μετακινεί όλη τη στελεχιακή δομή. Και οι δημόσιοι λειτουργεί να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι υπάλληλοι, ότι χρειάζεται και ο έλεγχος, να μπουν σε αυτή τη λογική. Οι αναγκαίες θεσμικές τομές έχουν να κάνουν με εμβάθυνση δημοκρατίας και κοινωνικού ελέγχου. Να παίρνουμε αποφάσεις με δημοκρατικό τρόπο για κρίσιμα θέματα, με πρωτοβουλία των πολιτών και όχι της κυβέρνησης. Στη Θεσσαλονίκη είχαμε το δημοψήφισμα αφορούσε το νερό, ένα δημόσιο αγαθό, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης με 98%. Ενα συντριπτικό ποσοστό. Υπάρχουν και θεσμικές τομές που απαιτούν συζήτηση για το ίδιο το σύνταγμα, μια συζήτηση που είναι ώριμο να ξεκινήσει, όχι όμως από μια βουλή που δεν αντιστοιχείται με το λαϊκό αίσθημα. Βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση. Συνεπώς οι μεγάλες αλλαγές και η συζήτηση για αυτές θα πρέπει να ξεκινήσει μεά τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και τομή που θα επέλθει από μια εκλογική αναμέτρηση που θα δώσει συσχετισμούς που θα ανταποκρίνονται στη λαϊκή βούληση".

" Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Σαμαράς, αλλά τι κάνει!"

"Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Σαμαράς αλλά τι κάνει" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, για κατηγορίες που δέχεται από τη ΝΔ για εκλογικά παιχνίδια γύρω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτε να σχολιάσω τις δηλώσεις Σαμαρά, με ενδιαφέρει τι κάνει, όχι τι λέει ο κ. Σαμαράς». είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε ότι αφορά τον υπαινιγμό σε σχέση με την ουσιαστικά κατατοπιστική παρέμβαση που κάναμε στο ΣΔΟΕ, ότι είχαμε να πούμε το είπαμε και όλοι έχουν κατανοήσει και οι αρμόδιοι φορείς και οι παράγοντες οι πολιτικοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν καταλαβαίνω καλά από τη σημερινή του τοποθέτηση» είπε αναφερόμενος στις καταγγελίες για «εκβιασμούς» του ΣΔΟΕ σε βουλευτές προκειμένου να συγκεντρωθούν οι 180.

"Θα αλλάξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τη σημασία που έχει στον ΣΥΡΙΖΑ η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

"Θέλουμε να δώσουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες αλλά και στους αιρετούς. Εμπιστοσύνη και ευθύνη σττους πολίτες. Μόνο δίνοντας ευθύνη όπου η ευθύνη της απόφασης θα βρίσκεται απευθείας στο κύτταρο, μόνο έτσι θα αλλάξει ο τόπος. Εμείς ανοίγουμε αυτό τον διάλογο και προχωράμε σε 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις και να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς. Θέλουμε να αλλάξουμε το σημερινό καθεστώς" ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Αστείες οι κινδυνολογίες για μπαμπούλες που θα μας διώξουν από Ε.Ε."

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στο ερώτημα αν έχει plan Β σε περίπτωση που δεν πάνε καλά οι διαπραγματέυσεις, είπε ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης είναι ανεξάρτητο από την διαπραγμάτευση, που σημαίνει ότι θα το εφαρμόσει μονόπλευρα χωρίς να ρωτήσει τους δανειστές.

"Αυτό που παρουσιάσαμε χθες δεν αφορά στη διαπραγμάτευση. Θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης. Αν τώρα διαλυθεί η Ευρωζώνη, αν δηλαδή η κ. Μέρκελ πυροβολήσει τα πόδια της κανοντάς τα μαντάρα, ναι σας λέω ότι το έχουμε μελετήσει αλλά είναι εξαιρετικά δυσμενές για όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Οι κινδυνολογίες του μπαμπούλα που θα μας διώξει δεν είναι ούτε για τα μικρά παιδιά να τρώνε το φαγητό τους".

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την επόμενη Βουλή"

«Δεν θα συνεναίσει στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσίπρας, καθώς, όπως εξήγησε, "υπάρχει αναντιστοιχία στην κυβέρνηση και στη λαϊκή βούληση".

Μάλιστα, δεν έλειψε να αναφερθεί και στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την επιλογή προέδρου: «Ο Σαμαράς δεν θέλει να βγάλει ΠτΔ, θέλει να γαντζωθεί στην εξουσία και να υλοποιεί το καταστροφικό του έργο», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ, σε άλλο σημείο της συνέντευξης του τόνισε: «Ο ΠτΔ θα εκλεγεί από την επόμενη Βουλή, η οποία θα διαμορφωθεί με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς».

"Ο Σαμαράς έκανε συμφωνία στις Κάννες για να γίνει πρωθυπουργός"

Ακολούθησε νέα επίθεση προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για συμφωνία στις Κάννες μεταξύ Σαμαρά με Γιούνκερ, Μπαρόζο και Βενιζέλο για να γίνει πρωθυπουργός.

«Έγινε συμφωνία για να γίνει πρωθυπουργός και για να συνεχιστεί η πολιτική των Βρυξελλών» είπε ο κ. Τσίπρας και παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος δεν ισχυρίζεται ότι θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζε, αλλά θα αλλάξει την φιλοσοφία που υπάρχει στην Ευρώπη. «Εγω δεν λέω ότι είμαι καλύτερος από τον Σαμαρά, αλλά σε ότι εχουμε πει έχουμε δικαιωθεί».

"Ειλικρινής η σχέση μου με την Εκκλησία"

Για την Εκκλησία και την επίσκεψη στο Άγιο όρος και τη δήλωση Σαμαρά πως «ούτε το Άγιο Όρος δεν τους σώζει»: "Θεωρώ λογικό στην κατάσταση που είναι ο πρωθυπουργός να κάνει επίκληση των θηρίων" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η επίσκεψή του ήταν ειλικρινής και δεν προσποιήθηκε:

«Εγώ στην επίσκεψη μου δεν προσποιήθηκα γιατί αναγνώρισα την ιστορία του Αγίου Όρους και ήταν ειλικρινής αναγνώριση. Δεν προσποιήθηκα δεν έταξα, δεν αξιοποίησα όπως άλλοι. Δεν είμαι τέτοιου επιπέδου πολιτικός. Η σχέση μας με την εκκλησία είναι ειλικρινής και μπορεί να μας οδηγήσει στον αναγκαίο εξορθολογισμό των σχέσεών της με το κράτος»

"Η παραμονή μας στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη"

Θα παραμείνουμε στο ΝΑΤΟ όσο δεν θίγονται τα Εθνικά μας συμφέροντα τόνισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας παράλληλα ότι προς το παρόν δεν αποτελεί τέτοια επιδίωξη του κόμματός του.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Τσίπρας θύμισε ότι την Ελλάδα την έβγαλε από το ΝΑΤΟ ο Καραμανλής όταν έκρινε ότι θίγονται τα συμφέροντα της χώρας μας... Δεν την έβγαλε ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής την έβγαλε» είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Το έκτρωμα των 55 υπουργών θα τελειώσει"

"Πρέπει να έχουμε ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που κυβερνήσει τη χώρα.

" Έχουμε διατυπώσει και επεξεργαστεί μια στάση αρχής για ένα ευέλικτο κράτος και ευέλικτη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Έτσι πρέπει να έχουμε ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό το σχήμα θα είναι τέτοιο που να μπορεί να ανταποκριθεί. Το έκτρωμα των 55 υπουργών θα τελειώσει. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων ως εκ τούτου εκπλήξεις θα υπάρχουν" ανέφερε, μεταξύ άλλων.

"Θα ανοίξουμε τα ψηφοδέλτια μας και εκτός ΣΥΡΙΖΑ"

Ο κ. Τσίπρας έβγαλε και είδηση στην συνέντευξή του αφού όπως είπε το κόμμα του θα ανοίξει τα ψηφοδέλτιά του για να μπουν και προσωπικότητες που δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ζήτημα των συνεργασιών ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλό, ενώ όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Άλλο να διαπραγματευόμαστε με 26% και άλλο με 36%. Θα επιδιώξουμε συνεργασίες ακόμα κι αν έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία» είπε.

Επίσης χαρακτήρισε παρωχημένο τον όρο ισχυρή αυτοδυναμία. Τόνισε ακόμα ότι αυτή η εκλογικη περίοδος θα είναι ιδιαιτέρως πολωμένη.

«Εμείς δεν θα υπογράψουμε, δεν θα μας τυλίξουν σε κόλλες χαρτι οι δανειστές» τόνισε και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. «Εμείς είμαστε από άλλο ανέκδοτο» είπε χαρακτηριστικά.

"Θα πάω στην Σύνοδο Κορυφής ως ισότιμος με την Μέρκελ"

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνησε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναντηθεί με υπαλλήλους της τρόικας για διαπραγματεύσεις, ούτε με την Μέρκελ για να της ζητήσει επιείκεια.

«Εγώ δεν θα συναντηθώ με υπαλλήλους που δεν έχουν καμία θεσμική νομιμοποίηση, ούτε βεβαίως θα πάω να δω την Μέρκελ να της ζητήσω επιείκεια. Εγώ την κυρία Μέρκελ θα την δω στις Συνόδους Κορυφής ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε.». Μάλιστα, χαρακτήρισε "μόρφωμα" την Τρόικα, που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς λέγοντας : «Ποια τρόικα; Δεν υπάρχει τρόικα».

Αστειευόμενος είπε: Δεν ξέρω αν θα υπάρξει τετ α τετ με την κυρία Μέρκελ. Δεν ξέρω αν θα γοητευθεί από την παρουσία μου ή εγώ από την δική της, αλλά θα την δω μόνο θεσμικά ως ισότιμο μέλος στη Σύνοδο Κορυφής».

Καταγγελία σοκ του Τσίπρα: «Δέχτηκα και εγώ απειλές»

Η δήλωση Λαγκάρντ ότι δέχεται απειλές, είναι συγκλονιστική είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «Τώρα εξηγείται γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην λίστα Λαγκάρντ» υπονοώντας ότι υπάρχουν συμφέροντα που δεν θέλουν να προχωρήσουν αυτοί οι έλεγχοι.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τσίπρας «Δέχθηκα και εγώ απειλές από αυτόν που έλεγε: έλα να μας βρείς να μας φορολογήσεις. Βέβαια τώρα ο συγκεκριμένος είναι στη φυλακή. Όμως το ερώτημα είναι: Ποιο λόμπι και ποια μαφία κυβερνά τον τόπο και εκβιάζει και διεθνείς παράγοντες.