ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης σε Τσίπρα: Oι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν το 2014

Μηταράκης σε Τσίπρα: Oι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν το 2014

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, απαντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως αυτές αγγίζουν τα 37 δις. ευρώ.

«Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων επέστρεψε στον μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης. Το α’ εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται. Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες» ενημέρωσε ο κ. Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε τα εξής: «Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων επέστρεψε στον μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης. Το α’ εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται. Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες».

Διαβάστε επίσης

ΕΝΦΙΑ: Δείτε τις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ

Ρoή Ειδήσεων