ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόκκινο» πανί ο Καρατζαφέρης

«Κόκκινο» πανί ο Καρατζαφέρης

«Δεν θα γίνει η ΝΔ παροικία του ΛΑΟΣ» λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού - Δεν θέλουν επιστροφή Καρατζαφέρη οι «Καραμανλικοί» και ο Μεϊμαράκης

Τελικά φαίνεται ότι και για τη ΝΔ οι επετειακές εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων απ’ την ίδρυση του κόμματος αρχίζουν να δημιουργούν προβλήματα και από φιέστες να εξελίσσονται σε πονοκεφάλους.

Βέβαια το κυβερνών κόμμα δεν κινδυνεύει –ακόμα- να πάθει τα… πάθη του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ στις αντίστοιχες δικές του φιέστες-μνημόσυνα, αλλά πάντως τα προβλήματα είναι ήδη ορατά… Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, στην πρόσφατη σύσκεψη όσων έχουν διατελέσει γραμματείς του κόμματος (Μεϊμαράκης, Ζαγορίτης, Λυκουρέντζος και ο νυν Παπαμιμίκος) ο Πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη διαφωνία του στο να σταλεί πρόσκληση στο Γ. Καρατζαφέρη προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις.

«Διαφωνώ», τόνισε «για δυο λόγους. Πρώτον είναι λάθος να προσκαλέσουμε ένα άνθρωπο ο οποίος έχει υβρίσει και τον Καραμανλή και τον Σαμαρά. Επίσης αν τον καλέσουμε, η ίδια η εκδήλωση θα καπελωθεί απ’ την παρουσία του»!

Η συζήτηση προκλήθηκε από τις εισηγήσεις που δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από συγκεκριμένους βουλευτές της ΝΔ να απευθύνει - με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις -«προσκλητήριο συστράτευσης» σε πολλούς εξ όσων ήσαν στο παρελθόν στελέχη της Ν.Δ. και τώρα βρίσκονται εκτός, όπως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Αλλά και γενικότερα, το φλερτ που έχει αναπτυχθεί τελευταία με τον Καρατζαφέρη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του Σαμαρά να αποφύγει τη βαριά εκλογική ήττα, έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και από άλλα στελέχη, κυρίως δε τους λεγόμενους καραμανλικούς.

Όλοι αυτοί δεν ξεχνούν τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποιούσε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ τότε που παρουσιάζονταν σαν ρυθμιστικός παράγοντας εξελίξεων εναντίον του Κ. Καραμανλή, αλλά και στη συνέχεια, κατά του Αντ. Σαμαρά, τον οποίο είχε φτάσει να αποκαλεί στη Βουλή «Τρελλαντώνη» (χρησιμοποιώντας τον τίτλο βιβλίου της γιαγιάς του Πηνελόπης Δέλτα!) ή να του λέει «άπαξ προδότης, για πάντα προδότης», θυμίζοντάς του πώς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής έχει «αρμοδίως» διαμηνύσει και τη δική του κατηγορηματική αντίθεση στο ενδεχόμενο επιστροφής του Καρατζαφέρη, με οποιοδήποτε τρόπο…

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης είναι πως τα… αίματα άναψαν και τα τηλέφωνα έσπασαν όταν διέρρευσε ότι στην εκδήλωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ στην Χαλκιδική επρόκειτο να πάει ο Καρατζαφέρης.

Εκτός από τους καραμανλικούς ακόμα και στενοί συνεργάτες του Σαμαρά έλεγαν: : «Δεν θα γίνει η ΝΔ παροικία του ΛΑΟΣ».

Επί του θέματος μάλιστα υπάρχει και έντονη δυσφορία για τους προξενητές της «επανένωσης Καρατζαφέρη» αφού όπως λένε οι πληροφορίες, οι ενδιάμεσοι που είχαν αναλάβει την επανασύνδεση, φέρονται να έχουν υποσχεθεί στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ μέχρι και υπουργείο!

Διαβάστε επίσης:

Financial Times: Πρωθυπουργός σε αναμονή ο Τσίπρας