ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Επικίνδυνο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Επικίνδυνο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δριμύτατη επίθεση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αλ. Τσίπρα

Νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 40ο Φεστιβάλ του ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε πως τις τελευταίες ημέρες «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» αναφερόμενος στην κάλπικη, όπως τόνισε, αντιπαράθεση ανάμεσα στη συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, «που σπέρνουν νέες αυταπάτες και βάζουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση, στο άνοιγμα του δρόμου για πραγματικές ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού».

Ακόμη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πορεία διαμόρφωσης του σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας σε αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να ηγηθεί ή να στηρίξει αγώνες για την υπεράσπιση μισθών.

«Είτε εφαρμοστεί η συνταγή του μείγματος διαχείρισης αλά Σαμαρά, είτε εφαρμοστεί το μείγμα διαχείρισης αλά Τσίπρα δεν πρόκειται να υπάρξει αισθητή αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο του λαού» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από τη ΔΕΘ σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως πίσω από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα «ανάκτησης της εργασίας» του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται μόνο επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων και ασκούν νέες πρόσθετες πιέσεις σε όσους εργάζονται σήμερα.

«Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει τη «ριζοσπαστική» λύση και ως τέτοια μας την πλασάρει: Να επιδοτήσει τους φτωχούς με 1 έως 2 ευρώ τη μέρα για κουπόνια φαγητού» είπε.

Ακόμη υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ακουμπήσει τους έμμεσους φόρους, ενώ χαρακτήρισε κοροϊδία τις τοποθετήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτική λύσης και έκανε άνοιγμα σε όσους έχουν «τις ίδιες αγωνίες τις ίδιες αγωνίες και οράματα, άσχετα αν παλιά ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή όποιο άλλο κόμμα».