ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφίπολη - Διάψευση Τασούλα: Δεν είπα ότι ο τάφος δεν είναι του Μ. Αλέξανδρου

Αμφίπολη - Διάψευση Τασούλα: Δεν είπα ότι ο τάφος δεν είναι του Μ. Αλέξανδρου

«Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης», αναφέρει ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας και διευκρινίζει το τι ακριβώς είπε νωρίτερα σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

«Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις πρωινές δηλώσεις του στο Mega.

«Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Τασούλας.

Ο υπουργός Πολιτισμού ρωτήθηκε το πρωί κατά τη συνέντευξή του στο MEGA αν υπάρχει περίπτωση να είναι μέσα στον τάφο ο Μέγας Αλέξανδρος και εμφανίστηκε κάθετος.

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι αυτό είναι αδύνατον», απάντησε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: «Και το λέω όχι επειδή θέλω να εκπλαγώ ευχάριστα. Το λέω γιατί για τον Μέγα Αλέξανδρο έχουμε υποδεέστερες πληροφορίες, άρα φαντάζομαι ότι αν είχαμε μια τέτοια εξέλιξη, μια τέτοια πληροφορία δεν θα είχε διαφύγει».

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη - Τασούλας: Είναι αδύνατο να είναι ο Μ. Αλέξανδρος μέσα στον τύμβο