ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με διάθεση ρετρό και ηχηρές παρουσίες η ΝΔ στη Χαλκιδική

Με διάθεση ρετρό και ηχηρές παρουσίες η ΝΔ στη Χαλκιδική

Με φόντο το ξενοδοχείο Άθως Παλλάς, όπου το 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διατύπωσε στο 1ο Συνέδριο την ιδεολογία του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποιεί το Σάββατο την πρώτη της εκδήλωση για τους εορτασμούς των 40 ετών από την ίδρυση της.

Εκεί γίνεται προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες να βρεθεί η παλαιά φρουρά του κόμματος, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα έχει γίνει κινητοποίηση προκειμένου να συναντηθούν γενιές από το παρελθόν της γαλάζιας παράταξης που σήμερα έχουν αποστασιοποιηθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να βρεθεί στη Χαλκιδική την Παρασκευή το βράδυ, ενώ δε θα λείψουν οι προσωπικότητες από τις προηγούμενες δεκαετίες με κορυφαίους τους Π.Μολυβιάτη , Αχ.Καραμανλή, Μ.Βαρβιτσιώτη, Στ.Δήμα και άλλους.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η υποδοχή όσων τις τελευταίες ημέρες υποστήριζαν επίμονα την παρουσία του Γιώργου Καρατζαφέρη, μιας και το κλίμα στο καραμανλικό στρατόπεδο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο.

Στα "τηλεφωνήματα" πάντως που γίνονταν, γίνονταν λόγος για πανστρατιά προκειμένου "η ΝΔ να μη γίνει ΛΑΟΣ", όπως χαρακτηριστικά έλεγε βορειοελλαδίτης βουλευτής.

Διαβάστε επίσης

Υποψήφια στην Α' Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη