ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δ. Αβραμόπουλος για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ

Ο Δ. Αβραμόπουλος για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ

Απών από τη σημερινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ ήταν ο αντιπρόεδρος το κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος

Οι υποχρεώσεις του στο εξωτερικό δεν του επέτρεψαν να παραστεί στις εκδηλώσεις της Χαλκιδικής και για το λόγο αυτό έστειλε γραπτή ανακοίνωση η οποία διαβάστηκε.

Αναλυτικά:

«Οι υποχρεώσεις μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μου επιβάλλουν να είμαι σήμερα στις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να είμαι κοντά σας για να τιμήσουμε την επέτειο των 40 χρόνων προσφοράς στην πατρίδα της μεγάλης ιστορικής παράταξής μας.

H Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι με τις μεγάλες προκλήσεις που οι καιροί επεφύλαξαν για την Ελλάδα να είναι μπροστά μας και να μας καλούν να τις αντιμετωπίσουμε, όπως πάντα με αίσθημα εθνικής ευθύνης.

Όλοι αναγνωρίζουν, ότι η κοινή ιστορική συνισταμένη από το 1974 μέχρι σήμερα, είναι ότι αυτή η παράταξη ανοίγει νέους δρόμους για την κοινωνία και το έθνος μας με μεγάλες και τολμηρές πρωτοβουλίες, επιλογές και αλλαγές.

Είμαστε η κατεξοχήν προοδευτική δύναμη που ιστορικά έβαζε την σφραγίδα των μεγάλων ενορατικών πολιτικών που έχτισαν την Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ευρώπης.

Σήμερα, το 2014 με και κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, καλούμαστε για μία ακόμα φορά, ανταποκρινόμενοι στις ιστορικές προκλήσεις να ανοίξουμε την πόρτα που θα μας οδηγήσει σε μία Νέα Ελλάδα.

Την Ελλάδα των αξιών, του κύρους, της αυτοπεποίθησης, της ευθύνης, της διαφάνειας, τη νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή και υπερήφανη Ελλάδα. Αυτό το δρόμο μας δείχνουν οι πολίτες και αυτό το δρόμο, μέσα από τις δυσκολίες της κρίσης που σταδιακά αφήνουμε πίσω , καλούμαστε ενωμένοι οι Έλληνες να διαβούμε.

Αυτό το δρόμο της εθνικής ενότητας και της εθνικής συνεννόησης ζητούμε να ακολουθήσουν μαζί μας και σε πνεύμα ομοψυχίας και αλληλεγγύης οι Έλληνες πολίτες πέρα και πάνω από τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές αντιθέσεις και διαφορές.

Η δύναμή μας είναι η ιστορία της Παράταξής μας, οι ιδέες μας, οι αρχές μας και κυρίως η ενότητά μας.

Αυτή την ενότητα επιβεβαιώνει σήμερα, η επέτειος των 40 χρόνων ιστορικής προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας, της πολιτικής δύναμης που εμπνέεται και κατευθύνεται από την παρακαταθήκη ενός μεγάλου Έλληνα και Ευρωπαίου πολιτικού, του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σε αυτή τη στιγμή, είμαι και εγώ εκεί. Ανάμεσά σας. Με την καρδιά, το νου και την ψυχή μου και θα χαρώ να συναντηθούμε στη δεύτερη συνάντηση για τα 40 χρόνια της παράταξής μας σε μία εβδομάδα από τώρα στην Αθήνα».

Διαβάστε επίσης:

«Πάγωσαν» και οι τελευταίοι Νεοδημοκράτες