ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η τροπολογία ενισχύει την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου

ΚΚΕ: Η τροπολογία ενισχύει την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου

Σκανδαλωδώς ευνοϊκή χαρακτήρισε την τροπολογία της κυβέρνησης, που καταργεί τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της έκτακτης φορολόγησης των εφοπλιστών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπενθύμισε την ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΚΚΕ με την οποία ζητούσαν από το υπουργείο Οικονομικών, Ναυτιλίας και Εργασίας στοιχεία για τους φόρους που έχουν καταβάλει οι εφοπλιστές το 2013, το ποσό της «οικειοθελούς συνεισφοράς», τα φορολογικά έσοδα από τις off-shore ναυτιλιακές εταιρείες και τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από το υπουργείο Οικονομικών δεν ήρθε καμία απολύτως απάντηση, από το υπουργείο Ναυτιλίας τονίστηκε ο ρόλος και η συνεισφορά της ναυτιλίας, ενώ στην απάντηση του υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καταγράφηκε το έλλειμμα που έχει προκύψει στο ΝΑΤ από τα χρέη των εφοπλιστών, τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, που προστίθεται στις 56 φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τους εφοπλιστές, συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί η ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος. Επίσης, αποτελεί επιβράβευση για τους Έλληνες εφοπλιστές που ενώ είναι πρώτοι στον κόσμο σε στόλο, στα πλοία τους κυριαρχεί η «μαύρη» εργασία, οι ατομικές συμβάσεις. Οι άνεργοι ναυτεργάτες ξεπερνούν τις 15.000 και η κυβέρνηση επιλέγει να κλιμακώσει την επίθεση, καταργώντας τα συλλογικά δικαιώματα στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και το εισοδηματικό επίπεδο των ναυτεργατών, κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Σε ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία για τους εφοπλιστές

Νέο «δώρο» στους Έλληνες εφοπλιστές