ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του Ζ.Κ.Γιούνκερ για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Το μήνυμα του Ζ.Κ.Γιούνκερ για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Μήνυμα προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας έστειλε χθες πριν την έναρξη της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του κόμματος ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Junker. Ο νεοεκλεγής πρόεδρος της Κομισιόν αποκάλεσε "αδερφό" του τον Αντώνη Σαμαρά και μίλησε για σημαντική βοήθεια που θα προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ο ίδιος προσωπικά στη χώρα μας. Συνέκρινε μάλιστα το ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά τη μεταπολίτευση, με όσα πετυχαίνει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε μεταξύ άλλων:

- Στα 40 χρόνια ύπαρξης της, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να πετύχει ως προς τους Έλληνες πολίτες και τη κοινωνία σε τρεις ιστορικές προκλήσεις, τρία ορόσημα που διαμόρφωσαν το πεπρωμένο αυτού του μεγάλου Έθνους. Πρώτον, η αποκατάσταση της δημοκρατίας μετά τη στρατιωτική δικτατορία την οποία ακόμα θυμάμαι. Η ειρηνική και συναινετική μετάβαση από την καταπίεση στο Κράτος Δικαίου με την αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων για όλους τους 'Ελληνες. Δεύτερον, η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, η πρώτη μεταξύ των νέων δημοκρατιών της Νότιας Μεσογείου, που επιβεβαίωσε το προφανές: δηλαδή ότι η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα ήταν ελλιπής χωρίς την Ελλάδα ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Και τρίτον, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που έχουν αναληφθεί, σήμερα, για να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος και να εκσυγχρονιστούν οι κρατικές και οικονομικές δομές της χώρας, προκειμένου να εδραιωθεί ο ρόλος της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

- Η ιστορία μία ημέρα θα αποδώσει Δικαιοσύνη στο κόμμα σας και τους ηγέτες του για την επίτευξη αυτών των τριών τεραστίων επιτυχιών. Και αν ήταν ο ιδρυτής του κόμματος και πρώτος ηγέτης Κωνσταντίνος Καραμανλής που κατεύθυνε το πεπρωμένο σας στη δημοκρατία και στην Ενωμένη Ευρώπη, σήμερα είναι ο τωρινός ηγέτης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επωμίζεται τη μεγάλη ευθύνη να κατευθύνει την Ελλάδα με ασφάλεια έξω από τη κρίση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι εξίσου επιτυχημένος, χάρη και στην αποφασιστικότητα και τις θυσίες του ελληνικού λαού για τον οποίο τρέφω μέγιστο σεβασμό, όπως νιώθω και αληθινή φιλία για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος είναι αδερφός μου.

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα του Α.Σαμαρά για τα 40 χρόνια ΝΔ