ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ΑΝ.ΕΛ. στο πλευρό των εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής

Οι ΑΝ.ΕΛ. στο πλευρό των εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής

Δυναμικό παρών έδωσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην ανοικτή συναυλία που προσφέρθηκε στο κοινό Δευτέρα απόγευμα στο Δαφνί με διοργανωτή το Σύλλογο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στο πλαίσιο της γενικότερης εκστρατείας ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στη δημόσια και δωρεάν Ψυχική Υγεία.

Το Κίνημα μας εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Γραμματέα Γιάννη Μοίρα, το Γραμματέα Συνδικαλισμού Νίκο Δαγλαρτζή, τον αναπληρωτή Γραμματέα Συνδικαλισμού και εργαζόμενο στο Ψ.Ν.Α. Θανάση Τζιάντζιο, ενώ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο την αντιπροσωπεία ενίσχυσε με την παρουσία του ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, Παναγιώτης Μελάς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων οι οποίοι κάλυπταν τη συναυλία και την όλη κινητοποίηση, οι Γιάννης Μοίρας και Νίκος Δαγλαρτζής τόνισαν την «αδιαπραγμάτευτη στήριξη του Κινήματος στο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ευαίσθητου χώρου της Ψυχικής Υγείας», προσθέτοντας: «Η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας και η μεταφορά ενός μεγάλου τμήματος φροντίδας στα γενικά νοσοκομεία, οδηγεί αναπόφευκτα στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. και των δημόσιων ψυχιατρείων και στην ιδιωτικοποίηση του χώρου, ειδικά μάλιστα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης στην οποία υπάρχει από τη μία πλευρά αύξηση των περιστατικών και από την άλλη πλευρά, την ίδια ώρα, επικρατεί απόλυτη φτώχεια στα νοικοκυριά και τις οικογένειες. Η απάντηση στις ανάλγητες αποφάσεις και πολιτικές της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι μία: λαϊκές κινητοποιήσεις στο πλευρό των εργαζομένων για μία ποιοτική δωρεάν δημόσια Ψυχική Υγεία που θα καλύπτει με το παραπάνω τις πραγματικές ανάγκες. Σαμαράς - Βενιζέλος - Βορίδης ετοιμάζουν σύγχρονους καιάδες. Με αγώνα και αποφασιστικότητα, θα τους σταματήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Αμέριστη η συμπαράστασή μας στις οικογένειες των οπλιτών