ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσοχή στον ΓΑΠ!

Προσοχή στον ΓΑΠ!

Τρόμος πάνω από το Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη. Σοβαρούς τριγμούς στην κυβερνητική σταθερότητα αναμένεται να προκαλέσει μια εν θερμώ αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης αν ο πρώην πρωθυπουργός επιλέξει να απαντήσει στα υπονοούμενα που άφησε χθές εναντίον του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος.


Όπως γράψαμε ήδη στο Newsbomb μετά τις αιχμές Βενιζέλου για τον χαρακτηρισμό «Τούρκογλου» τον οποίο φαίνεται να χρεώνει στο περιβάλλον του ΓΑΠ, ο Παπανδρέου «απασφάλισε». Οι πληροφορίες λένε ότι είναι έξαλλος και δεν αποκλείεται να μην παραστεί στην ψηφοφορία.

Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς όχι μόνο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην συνολικότερη εικόνα της κυβέρνησης αφού μιλάμε για έναν πρώην πρωθυπουργό του οποίου οι κινήσεις έχουν ιδιαίτερη σημειολογία όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.

Αν αυτό το σενάριο αποδειχθεί πραγματικό, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αφού δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή πλην της διαγραφής του Γιώργου από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, κάτι τέτοιο θα σημαίνει αυτομάτως και διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, αφού είναι γνωστό ότι ο Γιώργος διαθέτει σημαντικά και υπολογίσιμα ερείσματα στους μηχανισμούς του κόμματος.

Όπως έλεγε εχθές στη Βουλή κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας της ΝΔ «αν ο Γιώργος τραβήξει το σχοινί θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα».

Πάντως ανεξάρτητα από τα παραπάνω ο ΓΑΠ έχει ήδη προγραμματίσει εξορμήσεις στην ελληνική επαρχία, κάτι το οποίο αποκαλύψαμε εδώ και μήνες με σχετικό ρεπορτάζ από το Newsbomb. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την εκδήλωση του Ζαππείου ο Γιώργος Παπανδρέου πάει Κρήτη και συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο όπου θα συνεχιστεί η έκθεση με υλικό από τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 24 Οκτωβρίου οπότε θα γίνουν τα εγκαίνια.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού πάντως προκάλεσε εντύπωση το τέλος της όπου σύμφωνα με κάποιους, ουσιαστικά, ο Γιώργος Παπανδρέου προαναγγέλλει την ίδρυση πολιτικού φορέα καθώς αναφέρει:

«Παράλληλα, σκοπός της Έκθεσης είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

Προοδευτικών δυνάμεων, που κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν την Αλλαγή που οραματίζονται και αναζητούν την ανατροπή των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Είναι προφανές ότι επιχειρείται ολική επαναφορά του Γιώργου στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ οι εξορμήσεις του στην περιφέρεια αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον ίδιο να μετρήσει τις δυνάμεις του. Την ίδια ώρα αρκετοί αναρωτιούνται «ποιος ή ποιοι είναι πίσω από τον ΓΑΠ;»

Διαβάστε επίσης:

Δραγασάκης:«Εφοπλιστές και φίλοι του πρωθυπουργού σβήνουν πρόστιμα»

Ένταση και διαξιφισμοί στη «μάχη» για την ψήφο εμπιστοσύνης