ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Εφιάλτης για την κυβέρνησης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Εφιάλτης για την κυβέρνησης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι σε θέση να αποδομήσει τις προτάσεις που με τεκμηριωμένο τρόπο παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη», εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εφιάλτης της κυβέρνησης και ουσιαστικά προσπαθεί να παρακολουθήσει αυτή την πολιτική ατζέντα, αλλά δεν μπορεί γιατί είναι όμηρος μιας πολύ συγκεκριμένης στρατηγικής, της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονιακού προγράμματος. Και γι αυτό παρουσιάζει αυτή την κατάσταση αφασίας, αμηχανίας και εκνευρισμού. Και βέβαια, πάνω απ’ όλα, αισθάνεται πολύ πιο έντονα πλέον αυτό που ονομάζουμε λαϊκή κατακραυγή».

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Δραγασάκη, ανέφερε πως «όλοι ζούμε σε αυτήν τη χώρα και γνωρίζουμε τι σημαίνει διαφθορά, διαπλοκή, μαύρο πολιτικό χρήμα, ρουσφέτια, δικομματισμός και δικομματικό πολιτικό σύστημα- μέσα στο DNA του δικομματικού πολιτικού συστήματος ήταν και είναι τέτοιου είδους πρακτικές στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Δραγασάκης» και τόνισε πως «το πότε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτω από ποιες συνθήκες θα αποφασίσει να συγκρουστεί, πέρα από το να κάνει αναφορές, θα το επιλέξει εκείνος».

Συμπλήρωσε δε πως δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να ακολουθήσει ανάλογες πρακτικές «γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στις προθέσεις μας, θα έλεγα "στο καλό και αγαθό" του χαρακτήρα μας, διότι είμαστε διαφορετικοί από τις δυνάμεις του δικομματισμού». «Η Αριστερά, πέρα από όλα τα άλλα, η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει και ως μια καθαρτήρια δύναμη», τόνισε.