ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ποιους ασχολούμαι… χάρη τους κάνω»!

«Με ποιους ασχολούμαι… χάρη τους κάνω»!

Μετά τη νέα θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όπου πάλι κυριάρχησαν οι αντιπαραθέσεις και τα αλληλοκαρφώματα, ο πρόεδρος του Κινήματος είχε άτυπη σύσκεψη με το επιτελείο των στενών συνεργατών του.


Η κουβέντα –αναγκαστικά- αφορούσε κυρίως τους Γ. Παπανδρέου και όσους βουλευτές και στελέχη επηρεάζει, Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Θ. Μωραΐτη, Ν. Σιφουνάκη, Μιχ. Καρχιμάκη και ορισμένα άλλα στελέχη.

Αν και επί του πρακτέου το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να υποβαθμίσει τα όσα συνέβησαν στην Κ.Ο. λέγοντας ότι όλα οφείλονται στον κακό τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ μεταχειρίζονται το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, κυρίως ο Βενιζέλος είναι οργισμένος με τον τέως πρωθυπουργό και τα στελέχη εκείνα τα οποία -όπως ο ίδιος πιστεύει- άγονται και φέρονται από τον ΓΑΠ.

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει και για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος την τελευταία περίοδο αμφισβητεί διαρκώς και σε κάθε ευκαιρία τις επιλογές του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Βενιζέλος ήταν πολύ δεικτικός έναντι όλων των εσωκομματικών του αντιπάλων και μάλιστα χρησιμοποίησε πολύ σκληρές εκφράσεις.

«Καλά να πάθω, που ασχολούμαι μαζί τους, χάρη τους κάνω», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του!

Ενώ σε άλλο σημείο της συζήτησης φέρεται να είπε:

  • «Κοίτα με ποιους ασχολούμαι! Και τι νομίζουν; Εγώ έχω και το πανεπιστήμιο, αν πάψω να είμαι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ»!

Είναι φανερό, πως ο Βενιζέλος αισθάνεται μέγιστη ανασφάλεια και ταυτόχρονα οργή εξαιτίας των διαλυτικών φαινομένων που κυριαρχούν στο Κίνημα το τελευταίο διάστημα κι επιτείνονται τόσο απ' τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, όσο και απ' τη μεγάλη κόντρα του με τον Γ. Παπανδρέου.

Για ορισμένους μάλιστα αισθάνεται ιδιαίτερη πικρία αφού είναι γνωστό ότι οφείλουν την πολιτική τους επιβίωση στις παρεμβάσεις του Βενιζέλου.

Μάλιστα, όπως μας τόνισε συνεργάτης του, είναι και πεσμένος ψυχολογικά, δεν έχει τη σιγουριά που τον διέκρινε συνήθως...

Πάντως αυτή την περίοδο ο Βενιζέλος αποφεύγει να σηκώνει τους τόνους αφού ξέρει πως οποιαδήποτε «εσωτερική ανταρσία» θα δημιουργήσει τριγμούς στην κυβερνητική σταθερότητα

Διαβάστε επίσης:

Υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» για να μαζέψουν τους 180!

Άρχισαν οι… τούμπες περί «Εθνικής Ενότητας»