ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποντάρουν σε στήριξη ανεξάρτητων στην κυβέρνηση

Ποντάρουν σε στήριξη ανεξάρτητων στην κυβέρνηση

Να βρουν «σταυρούς» και από άλλες «δεξαμενές» ελπίζουν Σαμαράς – Βενιζέλος «κοιτάζοντας» προς τους ανεξάρτητους βουλευτές με φόντο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Η στάση των ανεξάρτητων αποτελεί γρίφο καθώς ορισμένοι αν και άφησαν αιχμές κατά της κυβέρνησης δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 24 δηλαδή είναι η 4η κοινοβουλευτική δύναμη (14 εξ αυτών έχουν συγκροτήσει τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές).

Ήδη ο Ν. Κακλαμάνης «επαναπατρίστηκε» στη ΝΔ, με το κυβερνών κόμμα να αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη σε 155. Σαμαράς και Βενιζέλος όμως θα… βολεύονταν και με τα «Παρών» ή την αποχή καθώς θα έμενε «ανοιχτή την πόρτα» για την προεδρική εκλογή.

Ωστόσο φαίνεται πως τον δρόμο του Ν. Κακλαμάνη θα ακολουθήσει ο Χρ. Αηδόνης ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα πράξει.

Ο Γ. Κασαπίδης πρώην βουλευτής ΝΔ και νυν των «Αναξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσει και ο Β. Πολύδωρας.

Ο Γ. Νταβρής που ανήκε στους ΑΝΕΛ και στην συνέχεια αποχώρησε άφησε να εννοηθεί πως θα ψηφίσει παρών ή θα απέχει, ενώ ο Β. Καπερνάρος είπε πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί δεν την αξίζει. Την ίδια στάση θα κρατήσουν τόσο ο Κ. Γιοβαννόπουλος, όσο και η Μίκα Ιατρίδη.

«Θα είμαι ωσεί παρών», είπε ο Γ. Παπανδρέου για τον οποίο πολλοί ρωτούν για τη στάση που θα ακολουθήσει.

«Παρών» θα δηλώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός. «Θα καταψήφιζα αυτή την κυβέρνηση, εάν υπήρχε εναλλακτική λύση, που θα διασφάλιζε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», είπε ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Αρνητική ψήφο στην κυβέρνηση θα δώσει και ο Γ. Κουράκος ωστόσο για το τι θα πράξει στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας το αφήνει ανοικτό.

Την ίδια στάση θα κρατήσουν οι Π. Τατσόπουλος και Β. Οικονόμου.

Πόσοι θα είναι τελικά αυτοί που θα πουν το μεγάλο… ναι στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Θα είναι περισσότεροι από 156, αριθμός για τον οποίο κυκλοφορούν ήδη στοιχήματα στο διαδίκτυο;

Ρίχνοντας μια ματιά στις αποδόσεις θα καταλάβετε αρκετά