ΔΗΜΑΡ: «Μυστικός δείπνος» στο σπίτι της Ρεπούση

NEWSBOMB

ΔΗΜΑΡ: «Μυστικός δείπνος» στο σπίτι της Ρεπούση

Εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης εξακολουθεί να εκπέμπει η ΔΗΜΑΡ και οι βουλευτές της έχουν ήδη ξεκινήσει ζυμώσεις και διεργασίες, που δεν αποκλείουν ομαδικές ανεξαρτητοποιήσεις ή ακόμη και εγκατάλειψη της προσπάθειας για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και αγωνίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης - μία ημέρα πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης - συγκεντρώθηκαν και συνέφαγαν στο σπίτι της Μαρίας Ρεπούση (έλειπε η Μαρία Γιαννακάκη λόγω κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο εξωτερικό).

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», στο επίκεντρο του «μυστικού δείπνου» (ίσως επαναληφθεί και αύριο) τέθηκαν τα πρόσφατα γεγονότα του συνεδρίου, η επόμενη ημέρα στο κόμμα και η δυνατότητα ανάκαμψης, καθώς και οι ευρύτερες, ρευστές πολιτικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένες αποφάσεις δεν ελήφθησαν, ούτε παρατηρήθηκε ομοφωνία στις γνώμες που εκφράστηκαν, πλην της μάλλον αυτονόητης παραδοχής της ομήγυρης ότι, πρώτον, η ΔΗΜΑΡ παραμένει σε δεινή θέση και, δεύτερον, ότι διατηρούνται οι πολύ μεγάλες αποστάσεις μεταξύ βουλευτών και ηγεσίας, που είναι άγνωστο αν θα πάψουν να υφίστανται.

Ιδιαιτέρως κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος χαρακτηρίζεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία προγραμματίζεται για την Τετάρτη, ενώ εξίσου καθοριστική θεωρείται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, κατά την οποία θα εκλεγούν ο νέος γραμματέας (εκτιμάται ότι θα συνεχίσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος) και η Εκτελεστική Επιτροπή.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνούν τη χώρα με επικοινωνιακά τρικ!

«Ναι μεν, αλλά…» από τη Λαγκάρντ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved