ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η Περιφέρεια πρέπει να γίνει σύμμαχος του πολίτη

Δούρου: Η Περιφέρεια πρέπει να γίνει σύμμαχος του πολίτη

«Σύμμαχο του πολίτη» και «συμπαραστάτη στους κοινωνικούς αγώνες» θέλει την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μιλώντας χθες, εκ μέρους της Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας, για τις εκλογές στην ΕΝΠΕ, η κ. Δούρου τόνισε ότι η δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα «μπορεί να είναι παράλληλα και πρόκληση δράσης για την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση».

Παράλληλα, διατύπωσε δύο προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περιφέρειες της χώρας:

Πρώτον, την εύρεση λύσεων στο εσωτερικό, με διεκδικήσεις από την κεντρική εξουσία, προκειμένου οι περιφέρειες να διαδραματίσουν ένα νέο ρόλο για την προστασία του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Δεύτερον, διεκδικήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, απασχόληση και αλληλεγγύη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι περιφέρειες πρέπει «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σε μια Ε.Ε. όπου το κάθε κονδύλι, η κάθε οδηγία, ο κάθε κανονισμός μπορούν να αποτελέσουν πεδίο αναμέτρησης διαφορετικών φιλοσοφιών. Εκείνης της λιτότητας και των περικοπών δημοσίων δαπανών κι εκείνης που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, απασχόληση και αλληλεγγύη».

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνούν τη χώρα με επικοινωνιακά τρικ!

«Ναι μεν, αλλά…» από τη Λαγκάρντ

Βουλευτής Χρυσής Αυγής: Πώς να ζήσεις με 3.500 ευρώ το μήνα;