ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιακουμάτος: Το κρέας σήμερα είναι πάρα πολύ φθηνό! (vid)

Γιακουμάτος: Το κρέας σήμερα είναι πάρα πολύ φθηνό! (vid)

Στην αγοραστική αδυναμία του κόσμου στάθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αποδίδοντας σε αυτήν την αίσθηση (!) που έχει δημιουργηθεί - μέσω και δημοσιευμάτων - για άνοδο των τιμών σε βασικά αγαθά, την οποία θεωρεί εσφαλμένη.

«Υπάρχει μεγάλη αγοραστική αδυναμία. Δεν έχει λεφτά ο κόσμος. Όταν δεν έχει λεφτά, όλα του φταίνε και τζάμπα να του τα δώσεις, πάλι θέλει να του δώσεις κάτι», είπε.

Πρόσθεσε ότι στο ζήτημα των τιμών δεν έχει κάνει ο ίδιος μελέτη αλλά επικαλέστηκε έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σύμφωνα με την οποία έχει επέλθει μείωση των τιμών των προϊόντων κατά 1,8% και 2,6%.

Σημείωσε ότι συγκριτικά με το 2011 η τιμή του γάλακτος έχει μειωθεί και επισήμανε ότι από τις 22 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει αυτή η μείωση η οποία και είναι της τάξης του 5% και 10% "παντού".

«Από τότε που μπήκα φωτογράφισα όλες τις τιμές. Πόσο έχει το γάλα, πόσο έχει το γιαούρτι, αυτά εγώ ξέρω ότι μειώθηκαν», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις για δημοσίευμα της Καθημερινής που κάνει λόγο για αύξηση των τιμών.

Ανέφερε επιπρόσθετα ότι «το κρέας όπως είναι τώρα είναι πάρα πολύ φθηνό».

Δείτε το βίντεο: