ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Κύριο όπλο ο τουρισμός για να βγει η χώρα από την κρίση

Π. Καμμένος: Κύριο όπλο ο τουρισμός  για να βγει η χώρα από την κρίση

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του για τον Τουρισμό, ενώ άκουσε και τις προτάσεις του κλάδου.

Όπως είπε αργότερα ο κ. Καμμένος, υπήρξε συμφωνία στο ότι «ο τουρισμός αποτελεί το κύριο όπλο για να μπορέσει η πατρίδα μας να βγει από τη μεγάλη οικονομική κρίση», καθώς και στο ότι πρέπει «να δοθούν κίνητρα στον τουρισμό, όχι τόσο με την έννοια της χρηματοδότησης όσο με την έννοια της διευκόλυνσης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τουρισμό μας, «ιδίως με τουρίστες από χώρες εκτός Σένγκεν, με τη διευκόλυνση για την είσοδο στη χώρα».

Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοΐας και με τη δυνατότητα της έγκυρης κράτησης εισιτηρίων για τη διακίνηση στα νησιά, καθώς και οι ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός, κ.ά.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «τις μεγάλες επιτυχίες τις οποίες κατάφεραν οι τουριστικές επιχειρήσεις, από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι τις μικρές οικογενειακές μονάδες, να έχουμε σε μία περίοδο κρίσης, αύξηση του τουρισμού». Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η αύξηση αυτή, θα πρέπει να διευκολυνθεί με ειδικά φορολογικά κίνητρα, με χαμηλό ΦΠΑ, στο 5% σε όλες τις τουριστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της ακτοπλοΐας, της σίτισης, της εστίασης και της διαμονής.

«Πιστεύω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπορέσουμε στην επόμενη κυβέρνηση να διασφαλίσουμε τον κόσμο του τουρισμού, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει το όπλο για την έξοδο από τη κρίση» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, έκανε λόγο για «ταύτιση απόψεων πάνω στα θέματα του τουρισμού» και επισήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά πρέπει να πω είδαμε ότι το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμπεριέχει στην ουσία τις θέσεις του ΣΕΤΕ σχεδόν στην ολοκληρία τους».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, την επόμενη ημέρα πρέπει ο ελληνικός τουρισμός, μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί, να ενισχυθεί περαιτέρω, και εξέφρασε τη στήριξή του στις προτάσεις της φορολογικής σταθερότητας και των κινήτρων, οι οποίες, όπως είπε, «μάς βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους».

Διαβάστε επίσης:

Να φωνάξει ο εισαγγελέας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τα τριάντα αργύρια Συμπιλίδη»!