ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα δάνεια της Συγγρού

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τα δάνεια της Συγγρού

• ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ πήρε 14,6 εκατ. ευρώ δάνειο την ώρα που χρωστάει 146,3 εκατ. ευρώ

• ΝΔ: Είναι ψέματα, τα 14,6 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι τόκοι

Μετά τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «χρηματισμούς» βουλευτών προκειμένου να μαζευτούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, σήμερα άνοιξε και δεύτερο μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή αναφέρει ότι στους ισολογισμούς της ΝΔ φαίνεται ότι το 2013 η γαλάζια παράταξη πήρε δάνειο 14,6 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που δεν μπορεί να αποπληρώσει τα παλιά της δάνεια που φτάνουν τα 146,3 εκατ. ευρώ.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη ΝΔ!» και στο ρεπορτάζ αναφέρεται επι λέξη:

«Χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία και αφορά εργαζόμενους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί η Ν.Δ. Πιθανότατα τυγχάνει προνομίων ακριβώς λόγω του έργου που προσφέρει...

Πήρε δάνειο 14,6 εκατ. χωρίς να εξυπηρετεί τα χρέη της

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα στη Βουλή, η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ χωρίς να εξυπηρετεί το υπέρογκο χρέος των 146,3 εκατ. ευρώ. Το δάνειο και η μη εξυπηρέτησή του προκύπτουν από την κατακλείδα του ισολογισμού, καθώς το "υπόλοιπο δανείων" μεταξύ 2012 και 2013 συμπίπτει με το ύψος του δανείου (160.933 εκατ. - 146.331 εκατ. = 14,6 εκατ.).

Ο Φ. Κουβέλης ζήτησε εξηγήσεις αν τα χρέη της Ν.Δ. "εξυπηρετούνται, είναι 'κόκκινα' ή επαναχρηματοδοτούνται για να μην καταστούν επισφαλή", κάτι που υπαινίχθηκε ο βουλευτής κ. Βλαχογιάννης. Την αποκάλυψη παραδέχτηκε εμμέσως ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος δηλώνοντας ότι "όποια δάνεια έχει πάρει η Ν.Δ. τα έχει πάρει με διαφάνεια, η Ν.Δ. εξυπηρετεί τα δάνεια και τα χρέη της"».

ΝΔ: Δεν είναι δάνειο, είναι τόκοι παλιών δανείων

Έντονη ήταν η αντίδραση της Συγγρού με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να εκδίδει ανακοίνωση τύπου και να κάνει λόγο για επιχείρηση λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ισχυρίζεται ο γραμματέας της ΝΔ δεν πρόκειται περί νέου δανείου αλλά για απλήρωτους τόκους από παλαιά δάνεια.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του γραμματέα της ΝΔ:

«Η επιχείρηση λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σειρά πήρε σήμερα το κομματικό τους έντυπο, η Αυγή, που με πρωτοσέλιδο άρθρο της, συκοφαντεί τη Ν.Δ. για δήθεν δάνειο που έλαβε το 2013, ύψους 14,6 εκ. Eυρώ.

Καλούμε τους λασπολόγους του ΣΥΡΙΖΑ και της “Αυγής”, εντός της ημέρας να “τεκμηριώσουν” στον Ελληνικό λαό το δημοσίευμά τους, δηλαδή το ύψος του δανείου που “έλαβε” η Ν.Δ., πότε ελήφθη και από ποια τράπεζα. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσουν ότι είναι πολιτικοί εμπρηστές και αισχροί συκοφάντες, που στην απόπειρά τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα δεν διστάζουν ακόμα και να κατασκευάζουν “στοιχεία”.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει κανένα δάνειο το 2013, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο γραμματέας της ΚΟ τους κ. Νίκος Βούτσης, ζητώντας δημοσίως συγγνώμη σε χθεσινή ραδιοφωνική παρέμβασή του. Προφανώς, επειδή η συγγνώμη δεν εξυπηρετεί το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από “λάσπη και ανεμιστήρα”.

Και κάτι ακόμα: Μπορεί να μην το συνηθίζει αλλά η ΕΣΗΕΑ οφείλει να πάρει επιτέλους θέση για τις συνεχείς αναπόδεικτες αθλιότητες του κομματικού εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ!». {sic}

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύονται ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας…