Καμμένος: Πρώτα εκλογές και μετά Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Καμμένος: Πρώτα εκλογές και μετά Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μη συναινέσουν σε κανένα πρόσωπο για πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές, κατέστησε σαφή ο Πάνος Καμμένος, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση – Τι είπε για «κόκκινα» δάνεια και… κόκκινες γραμμές για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε καμία περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δε θα συναινέσουμε σε κανένα πρόσωπο (για Πρόεδρο της Δημοκρατίας) πριν από τις εκλογές. Θα γίνουν οι εκλογές και μετά θα δούμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τη χθεσινή συνάντησή του με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», χαρακτήρισε σημαντικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δέχθηκε τη σχετική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον κ. Κουβέλη - και θα επιχειρήσει και τις επόμενες μέρες να τον συναντήσει - αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτές. Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο κ. Πολύδωρας ήδη έχει υπογράψει, προκειμένου να είναι μια πρόταση από το σύνολο της αντιπολίτευσης και γιατί όχι να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. «Αν και φοβάμαι ότι οι τραπεζίτες δεν θα το αφήσουν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην πιθανή κυβερνητική συνεργασία (με τον ΣΥΡΙΖΑ) μετά τις εκλογές, επανέλαβε ότι (οι ΑΝΕΛ) έχουν βάλει κάποιες «κόκκινες γραμμές» διευκρινίζοντας ότι αυτές αφορούν τα εθνικά θέματα, τα θέματα της Ορθοδοξίας, τα θέματα της μετανάστευσης χαρακτηρίζοντας αυτές τις γραμμές» ως αδιαπραγμάτευτες.

«Βλέπουμε όμως σήμερα να πουλιέται το όνομα της Μακεδονίας, η πρόταση Νίμιτς να αναφέρεται στο «Άνω Μακεδονία» και ο πρωθυπουργός να συνεχίζει να αρνείται να απαντήσει» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Πιστεύω, συνέχισε, ότι θα βρούμε τη λύση, γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι σεβόμενος ο ένας τις «κόκκινες γραμμές» του άλλου να μπορέσουμε να χτίσουμε μια κυβέρνηση του αύριο, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ότι η Νέα Δημοκρατία μίλησε για συμμαχία ολέθρου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΧΑ, ο κ. Καμμένος είπε ότι «συνομιλητές του κ. Σαμαρά ήταν η Χρυσή Αυγή, μέσω του κ. Μπαλτάκου [..] Όχι απλώς συνομιλητές, αλλά ουσιαστικά εκείνοι οι οποίοι από την μια πλευρά φυλακίζουν τα στελέχη, χρησιμοποιώντας τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν βάση, ανάλογα με την περίπτωση».

Ακολούθως, ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτό «που κάνει αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς είναι να έχει μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή του σε ένα γραφείο υπεράσπισης των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ».

Υποστήριξε επίσης ότι «ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί στη μία και μόνη εξεταστική.. Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα έπρεπε να έχει ήδη προφυλακιστεί».

Αναφερόμενος δε στον κ. Βενιζέλο, σημείωσε ότι αντί να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα των υποβρυχίων, έλαβε την ασυλία του κ. Σαμαρά κατά την καθέλκυση του υποβρυχίου πριν από μια εβδομάδα, προσθέτοντας: «Όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, τα καλύπτει προσωπικά ο κ. Σαμαράς και η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. [..] Το καλύτερο που έχει να κάνει για τον τόπο είναι να δώσει την παραίτησή του, να διευκολύνει στο να γυρίσουμε σελίδα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, λίγο πριν το μεσημέρι συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, ενώ σε σχετικές δηλώσεις του, τόνισε ότι: «είναι μια καλή χρονιά για την ελιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια καλή χρονιά όσον αφορά στα προϊόντα, αλλά είναι μια κακή χρονιά όσον αφορά στις υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στους αγρότες».

Τάχθηκε, δε, υπέρ του αιτήματος των αγροτών «να πάρουν τις αποζημιώσεις που οφείλονται από το 2011 και τις οποίες έχει εισπράξει το κράτος».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε επίσης ότι οι υποδομές που παρέχει το κράτος, ιδίως στην κτηνοτροφία είναι ανύπαρκτες. Εξάλλου, πρόσθεσε, πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όσον αφορά στην υπόθεση του καταρροϊκού πυρετού που απασχολεί τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να μην έχουμε μεταφορά του προβλήματος εδώ και αυτό αφορά τον εμβολιασμό.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του, σημειώνοντας πως «αν οι αγρότες σταθούν όρθιοι, αν η πρωτογενής παραγωγή της χώρας σταθεί όρθια, μαζί με τον τουρισμό και τη ναυτιλία, η Ελλάδα μπορεί να βγει από τα δύσκολα…».

Διαβάστε ακόμα:

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ «δηλητηριάζει» την πολιτική ζωή