ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρία βήματα για το ΠΑΣΟΚ, πριν να είναι αργά, προτείνει ο πρώην υπουργός Γ. Μαγκριώτης

Τρία βήματα για το ΠΑΣΟΚ, πριν να είναι αργά, προτείνει ο πρώην υπουργός Γ. Μαγκριώτης

"Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει το νέο του εαυτό, όχι μέσα από την σύγκρουση «αγγέλων και καλικαντζάρων», αλλά μέσα από τολμηρές, υπεύθυνες και γενναιόδωρες επιλογές και πρωτοβουλίες. Να σταματήσουν τώρα οι τυφλές και φοβικές συγκρούσεις. Να πάρουμε τον δρόμο της ευθύνης για την χώρα, τους πολίτες και τον πολιτικό μας χώρο".

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση πρότεινε τρία "αποφασιστικά και καθαρά βήματα, πριν να είναι αργά".

Τα βήματα αυτά είναι, όπως τα προτείνει ο κ. Μαγκριώτης είναι:

α) Το ΠΑΣΟΚ να προτείνει δημόσια και να απαιτήσει με παραίτηση των στελεχών του από την κυβέρνηση και άρση της εμπιστοσύνης προς αυτήν, εάν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, σύμφωνα με την δική του πρόταση και της ΔΗΜΑΡ.

β) Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργανώσει πρώτα το Συνέδριο του Κόμματος στις αρχές Δεκέμβρη. Το Συνέδριο να υιοθετήσει μία νέα οργανωτική φιλοσοφία, που θα διαχωρίζει το Κόμμα από την κυβέρνηση και το Κράτος. Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να προτείνει τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού της Δημοκρατικής Παράταξης, μέσα από ένα προγραμματικό συνέδριο τον Γενάρη. Να καταργηθεί η θέση του Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και να υιοθετήσουμε το Γαλλικό, ουσιαστικά και Γερμανικό μοντέλο. Ο Γραμματέας του Κόμματος θα έχει ασυμβίβαστο με την θέση του επικεφαλής των εκλογών.

γ) Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εάν όλοι δείξουν ωριμότητα και γενναιότητα, μπορεί να καταλήξει σε μια μεγάλη συμφωνία και πρωτοβουλίες, που θα απελευθερώσουν μέλη και φίλους για να συμμετέχουν με δημιουργική διάθεση στον διάλογο με τους πολίτες. Θα στείλει μήνυμα στην κοινωνία πως στο ΠΑΣΟΚ δεν δίνεται η τελευταία μάχη για την εξουσία στο κατεστραμμένο κάστρο. Θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε με τους πολίτες, που θέλουν να ακούσουν υπεύθυνους λόγους και συγκεκριμένες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Η δήλωσή μου περί χρηματισμού βασίζεται καθαρά σε δημοσιεύματα