Στο «σκαμνί» όλη η Χρυσή Αυγή

Στο «σκαμνί» όλη η Χρυσή Αυγή

Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Άλλωστε κατά τον εισαγγελέα οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες επιβεβαιώνονται πλήρως από την όλη έρευνα.

Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο κ. Ντογιάκος απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία αυτή της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .

Μάλιστα για τον άτυχο Παύλο Φύσσα ο εισαγγελέας θεωρεί ότι ήταν στοχοποιημένος από τους χρυσαυγίτες. «Ήξεραν ποιος είναι. Υπάρχει ένταση δόλου», τονίζει ο κ. Ντογιάκος.

Ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι. Ανάμεσα τους βρίσκεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος μαζί με τους Κασιδιάρη, Μίχο, Λαγό, Γερμενή και Μπούκουρα βαρύνεται και με το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής για εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε στα παρακάτω αρχεία το απόσπασμα της πρότασης της Χ.Α. και ολόκληρη την εισαγγελική πρόταση: