ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Nα φέρει o Σαμαράς στην Βουλή τις τελικές συμβάσεις με τους δανειστές

Νικολόπουλος: Nα φέρει o Σαμαράς στην Βουλή τις τελικές συμβάσεις με τους δανειστές

«Ζούμε το νέο ελληνικό δράμα καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχουν φτάσει στο επικίνδυνο επίπεδο του 9%, ενώ το Ελληνικό Χρηματιστήριο μετρά απώλειες -25% από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα" δήλωσε ο ο γενικός εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ. και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Με αφορμή την δραματική επιδείνωση της ελληνικής αγοράς ομολόγων, αλλά και την κατρακύλα του ελληνικού χρηματιστηρίου τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος έκανε λόγο για τα "σχέδια Σαμαρά για απεμπλοκή από τα «νύχια» των δανειστών, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως ήταν φτιαγμένα με... «νερομπογιές».

"Η κυβέρνηση «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη» αυτή είναι η πικρή αλήθεια.Πληρώσαμε, πληρώνουμε και θα πληρώνουμε ακριβά, την κενοδοξία των Σαμαρά και Βενιζέλου .... Αλλά αγαπά ο Θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Θέλοντας να εμφανίσει η συγκυβέρνηση ότι ήρθε το τέλος των μνημονίων βρέθηκε αντιμέτωπη με όσα ήθελε να κρύψει" επεσήμανε και συνέχισε:

"Η χώρα μας είναι πλέον εντελώς αποκλεισμένη από τις διεθνείς χρηματαγορές και δεν μπορεί να δανειστεί ούτε ένα ευρώ, εκτός και αν επιθυμεί να δανείζεται με ένα επιτόκιο 6πλασιο από ότι η Γερμανία, ή 3πλάσιο από ότι η Πορτογαλία. Δυστυχώς το δικομματικό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα μας σε εθνική καταστροφή. Το δικομματικό κατεστημένο, σπέρνοντας τον φόβο στους πολίτες και τρομοκρατώντας την κοινωνία, εξανεμίζει κάθε εφεδρεία της κοινωνίας προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένο στην κυβερνητική εξουσία" .

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι "Οι δανειστές κατέστησαν σαφές ότι δεν αφήνουν την χώρα μας χωρίς νέα επιτήρηση και ζήτησαν από τον Α. Σαμαρά να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ το σχέδιο εξόδου από τα μνημόνια και την Τρόικα, όπως είχαν πράξει στις Κάννες με τον συμμαθητή του, τον Γ. Παπανδρέου. Η Τρόικα επανέρχεται δυναμικότερα αφού οι έλεγχοι θα είναι πλέον μηνιαίοι.".

Κατηγορεί μάλιστα τον πρωθυπουργό, επειδή δεν παρέστη στη Βουλή για να απαντήσει σε σχετικές επερωτήσεις.

"Επειδή τελείωσαν τα ψέματα ζητάμε εδώ και σήμερα να φέρει στην Βουλή τις τελικές υπογεγραμμένες συμβάσεις με τους δανειστές και το ΔΝΤ. Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε τους όρους δανεισμού. Και πρέπει να ξέρουμε τι παραδίδει. Η μη δημοσίευση των τελικών υπογεγραμμένων δανειακών συμβάσεων αποτελεί απιστία."

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ