ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Κούρεμα άνω του 30% σε βιώσιμες επιχειρήσεις

Δένδιας: Κούρεμα άνω του 30% σε βιώσιμες επιχειρήσεις

Κούρεμα χρεών πάνω από 30% για τις βιώσιμες επιχειρήσεις θα προβλέπει η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας μιλώντας στο ΜEGA.

Οι ίδιες οι επιχειρήσεις, είπε, θα επιλέγουν αν θα ζητούν ρύθμιση των χρεών τους και στις τράπεζες και στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κύριος Δενδιας έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους στην ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας, υπολογίζοντας στα 100 δισεκ. ευρώ το συνολικό πόσο των κόκκινων δανείων σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει γρήγορα συμφωνία με την τρόικα, και ότι θα κατατεθεί η ρύθμιση στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ο κύριος Δένδιας επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την αστάθεια που δημιουργεί με τις θέσεις του ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση στο θέμα των χειρισμών έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε να την κάνει είπε ο κύριος Δένδιας. Δεν βγήκε η κυβέρνηση να πει ότι «αύριο το πρωί τα σπάω με το ΔΝΤ. Υπάρχει η συμφωνία ότι το πρόγραμμα λήγει τέλος του έτους».

Σύμφωνα με τον κύριο Δένδια «οι αγορές μας κάνουν ό,τι μας κάνουν με την υπόνοια ότι θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έλθει, τότε θα γίνει της παλαβής».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Το προφίλ του Λαφαζάνη ίσως κοσμεί το νέο χιλιάρικο