ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτιαξαν ομάδα κρούσης για τους 180

Έφτιαξαν ομάδα κρούσης για τους 180

Σε πλήρη ανάπτυξη φαίνεται πως βρίσκεται ο σχεδιασμός της συγκυβέρνησης προκειμένου η παρούσα Βουλή να μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου φέρονται σύμφωνα με έγκυρες πηγές να σχεδιάζουν ένα πλάνο συγκέντρωσης των 180 απαιτούμενων ψήφων, στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά τετ α τετ με ανεξάρτητους και... μη βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, το δύσκολο αυτό έργο φέρεται πως έχει πάρει πάνω του ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ως επικεφαλής μιας ομάδας τεσσάρων, που θα προσπαθήσουν να μεταπείσουν βουλευτές που μέχρι σήμερα αρνούνται να συναινέσουν στην προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίσιμο ρόλο στην προσέγγιση συναδέλφων τους έχουν αναλάβει δύο βουλευτές, πρώην ανεξάρτητοι που επανήλθαν πρόσφατα στα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ επικουρικά λειτουργούν δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οι ταυτοποιήσεις των προσώπων είναι εύκολο να γίνουν, ωστόσο η πίεση στους βουλευτές αναμένεται να γίνει αφόρητη το επόμενο διάστημα, κάτι που δεν αποκλείεται να γυρίσει μπούμερανγκ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μιας και το ρεύμα στην κοινωνία που θέλει εδώ και τώρα εκλογές, ολοένα και φουσκώνει...

Διαβάστε επίσης

Ηλ. Κασιδιάρης: Αποκαλύπτει τον μάρτυρα Γ. και κάνει λόγο για πραξικόπημα