ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντόπουλος: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για άπλετο φως

Κωνσταντόπουλος: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για άπλετο φως

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κατέθεσε στον εισαγγελέα για την «υπόθεση του κουμπαρά»

Με την εξέταση του πρώην προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Νίκου Κωνσταντόπουλου από τον εισαγγελέα Eφετών Π. Παναγιωτόπουλο συνεχίστηκε σήμερα η έρευνα για τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών σε σχέση με την επικείμενη προεδρική εκλογή.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παροχές σε βουλευτές προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. ο Κωνσταντόπουλος τόνισε πως "αντί να στηρίζεται η δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, αίρεται το αξιόποινο και μάλιστα αναδρομικά σε υποθέσεις όπως Zίμενς, λίστα Λαγκάρντ και άλλα.

Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία".

Στο γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού βρέθηκε σήμερα και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος , ενώ την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσαν στον εισαγγελέα ο Αιμίλιος Λιάτσος, διευθυντής της εφημερίδας, Contra News, που δημοσίευσε τις επίμαχες καταγγελίες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.