Μανιάτης: Tαχύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά

Μανιάτης: Tαχύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά

«Δρομολογούμε την ταχύτερη δυνατή διείσδυση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με αφορμή το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, με το οποίο δίνονται κίνητρα για τη μετατροπή κεντρικών και ατομικών θερμάνσεων από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, ο Γιάννης Μανιάτης είπε:

«Επιδοτούμε έως 60% τη σύνδεση για 50.000 οικογένειες σε Αττική-Θεσσαλονίκη-Θεσσαλία. Ήδη, στην Αττική οι αιτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 200%, στη Θεσσαλονίκη κατά 300% και στη Θεσσαλία κατά 450%».

Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε:

«Διεκδικούμε την επέκταση των επιδοτήσεων και σε άλλους δικαιούχους. Νομοθετούμε την αποδέσμευση της αυτονομίας σε κτίρια με κεντρική θέρμανση με πρόνοιες, ώστε να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός των πολυκατοικιών. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου. Η διαβούλευση με την κοινωνία που μόλις ξεκίνησε, αλλά και η συζήτηση με τα κόμματα στη Βουλή κατά την ψήφιση, θα επιτρέψουν σε όλους μας να νομοθετήσουμε την καλύτερη επιλογή για τα νοικοκυριά και την ποιότητα της ατμόσφαιρας».

Διαβάστε επίσης:

Το «βέτο» του Αντώνη Σαμαρά για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.