ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοζε τις προτάσεις του...

Ν.Δ.: Αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοζε τις προτάσεις του...

Για τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ, διατηρώντας συγχρόνως ασφαλές το τραπεζικό σύστημα, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, μετά τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες, «αρπάζοντας» παράλληλα την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του.

«Αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις προτάσεις του», σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα Ασημακοπούλου, συμπληρώνοντας:

«Έκαναν τα πάντα για να δυσφημήσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό, αποκαλώντας τις τράπεζές μας ζόμπι. Απείλησαν θεούς και δαίμονες, στοχοποιώντας κάθε ενέργεια για διασφάλιση των καταθέσεων. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο αν δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους».

Αναλυτικά η δήλωση της Άννας Ασημακοπούλου:

«Μετά την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις «προτάσεις» του.

Είπαν ότι θα πάρουν χρήματα από τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ για να διαγράψουν τα χρέη προς τις τράπεζες, την ώρα που χρειάζονταν σχεδόν 80 δις.

Είπαν ότι πρώτα πρέπει να σωθούν οι δανειολήπτες και μετά οι τράπεζες, την ώρα που η κυβέρνηση επιτυγχάνει και τα δύο, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ και διατηρώντας συγχρόνως ασφαλές το τραπεζικό μας σύστημα.

Μίλησαν για «σεισάχθεια», όταν το σχέδιό τους θα επιβάρυνε το δημόσιο χρέος, δηλαδή τους Έλληνες φορολογούμενους, με πάνω από 20 δις ευρώ.
Είπαν ότι θα θέσουν τις τράπεζες υπό «δημόσιο κοινωνικό έλεγχο», όταν αυτό συμβαίνει ήδη.
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ίδρυση δυο-τριών νέων τραπεζών «ειδικού σκοπού», υποστηρίζοντας ότι για κάθε μια δεν χρειάζεται πάνω από 1 δις, όταν ήδη 25 ευρωπαϊκές τράπεζες παρουσιάζουν προβλήματα.
Έκαναν τα πάντα για να δυσφημήσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο εξωτερικό, αποκαλώντας τις τράπεζές μας «ζόμπι» και βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις τον κ. Ντράγκι.
Απείλησαν θεούς και δαίμονες, στοχοποιώντας κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για διασφάλιση των καταθέσεων.

Προειδοποίησαν ότι «οι τράπεζες θα εθνικοποιηθούν μονομερώς», απειλώντας ουσιαστικά την παρουσία της χώρας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και προεξοφλώντας την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο αν δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους».

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνία για νέα μνημονιακή θηλιά λιτότητας