Στη Θεσσαλονίκη έφτασε ο Κάρολος Παπούλιας

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε ο Κάρολος Παπούλιας

Εφτασε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Αυριο, στις 10.30 το πρωί, θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού και στις 11 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών (πεζοπόρων και μηχανοκίνητων) τμημάτων, η οποία θα γίνει ενώπιον του και ενώπιον του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην παραλιακή λεωφόρο Μακεδονίας.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Με τον κ. Παπούλια συνταξίδεψαν ο κ. Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης.

Συνοδευόμενος από τον κ. Ορφανό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 6.45μ.μ στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί σε μια σεμνή τελετή απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής στον διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειο Νικόλτσιο και στην Αθηνά Ντιναλέξη, μια 94χρονη Ηπειρώτισσα, η οποία σε ηλικία 20 χρονών είχε πάρει μέρος ως εθελόντρια στο Αλβανικό Μέτωπο. 

Διαβάστε επίσης:

Σε «ρυθμούς παρέλασης» η πλατεία Συντάγματος (pics&vid)