ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίσερ κατά Τσίπρα: Είναι επικίνδυνος!

Φίσερ κατά Τσίπρα: Είναι επικίνδυνος!

Τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα έστρεψε ένα από ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη της γερμανικής αριστεράς, Γιόσκα Φίσερ.

Μιλώντας σε φόρουμ που διοργάνωσε η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο ίδρυμα Bertelsmannhaus του Βερολίνου, ο κ. Φίσερ χαρακτήρισε επικίνδυνο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ικανό να οδηγήσει και άλλες χώρες σε επικίνδυνες αριστερές ατραπούς.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει πρωθυπουργός, θα ήταν σε θέση να συμπαρασύρει ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο προς επικίνδυνες αριστερές ατραπούς και αυτό θα ήταν μοιραίο για την Ευρωπαϊκή Ενωση» υποστήριξε ο κ. Φίσερ.

«Οπως διαβάζω ο Τσίπρας θέλει να βάλει τέρμα στην πολιτική της λιτότητας» είπε ο κ. Φίσερ και πρόσθεσε «Ρώτησε τη γερμανική κυβέρνηση τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση και μου απάντησαν ότι θα πρέπει να διαπραγματευτούν. Καλά Ξεμπερδέματα».

Ο Γιόσκα Φίσερ έκανε εκτενή αναφορά στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο, άφησε και αρκετά καρφιά προς την πλευρά της Ανγκελα Μέρκελ σημειώνοντας ότι η κρίση μετατράπηκε σε πολιτική εξαιτίας γερμανικού «δακτύλου».