ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Να επιστρέψουν τα χρήματα όσοι προσλήφθηκαν παράνομα

Ραγκούσης: Να επιστρέψουν τα χρήματα όσοι προσλήφθηκαν παράνομα

Για την διαδικασία αξιολόγησης στο δημόσιο αλλά και για τις παράνομες προσλήψεις σε δήμους μίλησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

«Όχι μόνο πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά, αλλά θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που πήραν και τα στέρησαν από πολίτες που διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα», δήλωσε στον FOCUS FM 103,6 ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Κάθε δήμαρχος που δεν συνδράμει στον ουσιαστικό έλεγχο των προσλήψεων οι οποίες έγιναν κυρίως την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, βάσει του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Στο στόχαστρο του πρώην υπουργού βρέθηκε και η διαδικασία αξιολόγησης στο δημόσιο, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτος ο τρόπος που επιλέγει η κυβέρνηση να κάνει την αξιολόγηση των προϊσταμένων. Σκοπός της είναι να τοποθετήσει τους εκλεκτούς της, σε θέσεις προϊσταμένων, ώστε εκείνοι να κάνουν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με δικά τους κομματικά κριτήρια».

Σχετικές ειδήσεις