ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Παπαμιμίκου στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση Παπαμιμίκου στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν τη χώρα. Μιλούν για συνεννόηση και στήνουν διχασμό. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφει την τακτική που κάποιοι άλλοι ακολούθησαν το 2009. Λέει το αδιανόητο. Να συμφωνήσουμε σε Πρόεδρο, να μην τον ψηφίσουμε τώρα και να πάμε σε εκλογές. Και μετά να εκλέξουμε το ίδιο πρόσωπο. Είναι ευτελισμός του θεσμού και εκβιασμός της χώρας. Άλλαξαν οι πρωταγωνιστές, αλλά το σενάριο παραμένει ίδιο. Και το αποτέλεσμα για τη χώρα δε μπορεί παρά να είναι τραγικό. Ο κόσμος δεν θέλει να ζήσει το ίδιο πράγμα! Δε θέλει να πάνε χαμένες οι θυσίες του. Εμείς δεσμευτήκαμε να πιάσουν τόπο οι θυσίες του και έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε πάνω σε συγκεκριμένους άξονες», ανέφερε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος στην εισήγησή του και συνέχισε:

Εμείς θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις, δεν είναι κακό, ούτε αναγκαίο κακό, όπως θέλουν μερικοί να το παρουσιάσουν. Είναι βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ως Νέα Δημοκρατία είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε την κυβέρνηση για περισσότερα.

Να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές τομές στην Παιδεία. Να προχωρήσουμε χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Οικονομία και η Αγορά αλλά και στην αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα. Και βέβαια στη συνταγματική αναθεώρηση.

Όλα αυτά όχι επειδή τα ζητάει η τρόικα, αλλά επειδή είναι αναγκαίο να σπάσουμε τα στεγανά του παρελθόντος. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, επειδή θα έρθουν νέες επενδύσεις, θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και θα εισρεύσουν ιδιωτικά κεφάλαια.

«Σε ότι έχει να κάνει με τα Εθνικά Θέματα. Γνωρίζουμε όλοι, τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Και αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα τους. Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μία πρόκληση που Αθήνα και Λευκωσία σε συνεργασία με τους εταίρους μας, δεν αφήνουν αναπάντητη. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάει στην Λευκωσία και αμέσως μετά στο Κάιρο, όπου θεμελιώνεται μία ισχυρή βάση συνεργασίας, η οποία ενισχύει τις θέσεις μας όσον αφορά στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες και το ρόλο Ελλάδας και της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη. Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού. Η πολιτική σταθερότητα της χώρας, είναι και εδώ απαραίτητη προϋπόθεση».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων σ’ ολόκληρη τη χώρα για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση εκδηλώσεων από τις Γραμματείες για συγκεκριμένα θέματα εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς και για θέματα Παιδείας.

Σχετικές ειδήσεις