ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης για το μετρό: «Η μετακίνηση των αρχαίων δεν είναι εφικτή λύση»

Μπουτάρης για το μετρό: «Η μετακίνηση των αρχαίων δεν είναι εφικτή λύση»

Συνάντηση αναμένεται να έχουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστο Τσίτουρα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ Μπουτάρης είπε: «Φαίνεται πως καταλήγουμε σε μια συναινετική λύση με την Αττικό Μετρό και την ομάδα Αλεξοπούλου για το θέμα του σταθμού της Βενιζέλου. Φαίνεται ότι η μετακίνηση των αρχαίων δεν είναι εφικτή λύση ή είναι πολύ ακριβή. Θα καταθέσουμε κοινή πρόταση στο ΚΑΣ ώστε να τελειώσουμε την ιστορία των αρχαίων. Θα πρέπει να αρχίσουμε αγώνα για να βρεθούν κονδύλια για την προβολή και ανάδειξη των αρχαίων».

Το θέμα του μετρό έθιξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο πως το έργο είναι σε οριακό σημείο. «Να μη γίνουν πράξη τα σενάρια ότι το έργο θα περάσει και άλλη δοκιμασία που σημαίνει νέα προκήρυξη», είπε.

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες για την πορεία του έργου ο αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σχετικές ειδήσεις