ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Προεδρικές και όχι εθνικές εκλογές τον Μάρτιο

Βούλτεψη: Προεδρικές και όχι εθνικές εκλογές τον Μάρτιο

Για υπονόμευση της εθνικής συνεννόησης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη διαμηνύοντας ότι τον Μάρτιο «έχουμε προεδρική εκλογή δεν έχουμε εθνικές εκλογές».

Σε συνέντευξη της στο ΑΜΠΕ η κ. Βούλτεψη σημειώνει μάλιστα ότι από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «έχει υπονομευτεί» η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, που όλοι αντιλαμβάνονται στη χώρα εκτός από ό,τι φαίνεται, από τον κ. Τσίπρα και τις συνιστώσες του» σημειώνει η κ. Βούλτεψη και προσθέτει: «Δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια λογική συναίνεσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα, προσπαθεί να μεταφέρει το δικό του πρόβλημα σε όλη τη χώρα και σε όλον τον λαό. Θέλουν εκλογές και υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και επομένως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ούτε μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει μάλιστα ότι από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «έχει υπονομευτεί» η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. «Δεν υπάρχει κάποιο σημείο που να μπορούν να συναντηθούν οι πολιτικές δυνάμεις, αφού υπάρχει προαπαιτούμενο και πηγαίνουν εκ των προτέρων με αυτή τη λογική» λέει.

Ερωτηθείσα για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Βούλτεψη τονίζει: «Τον Μάρτιο έχουμε προεδρική εκλογή, δεν έχουμε εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες βουλευτές με απόλυτο συναίσθημα ευθύνης θα αναδείξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε να συνεχιστεί αυτή η πορεία της χώρας και με το καλό, το 2016 να γίνουν οι εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

Η κ. Βούλτεψη χαρακτηρίζει συνηθισμένη τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με την τρόικα.

Σχετικά με τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα περί των αδιάθετων κεφαλαίων 11,5 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει: «Βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση γύρω από όλα τα θέματα και επομένως και γύρω από αυτό».

Σχετικές ειδήσεις