ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία και το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης. Για το λόγο αυτό το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Σαμαράς και Βενιζέλος καθόρισαν σύμφωνα με πληροφορίες τη στρατηγική που θα κολουθήσουν απέναντι στην τρόικα, μιας και οι δανειστές επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την Πέμπτη, στο Eurogroup, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα και θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος της επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Ενόψει δε της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Κύπρο την Παρασκευή, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος χάραξαν και τη στρατηγική τους απέναντι στην Τουρκία.

Μάλιστα, τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις.

Βενιζέλος: Σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Καθοριστικής σημασίας χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τη συνεδρίαση του Eurogroupτην Πέμπτη τονίζοντας πως διαπραγμάτευση θα είναι λεπτή και σκληρή.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο και την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών» είπε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ερωτηθείς για με τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και ανέφερε ότι ο κ. Χαρδούβελης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εν συνεχεία διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε σε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στη νέα φάση που θα μπει η χώρα μετά το τρέχον πρόγραμμα.

Χαρδούβελης: Συμφωνία για την «επόμενη μέρα» μέχρι τέλος του έτους

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επέλθει συμφωνία με τους εταίρους για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών έπειτα από τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και την επομένη πρέπει να είναι όλοι νικητές. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στον Τύπο, τόνισε πως ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup του διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι πως αυτές παραποιήθηκαν και πως ο ίδιος με έγγραφό του στο κοινοβούλιο της χώρας του δεν αναφέρθηκε σε συνέχεια του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Σχετικές ειδήσεις