ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός

Κακλαμάνης: Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός

Νέο «άδειασμα» για τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη φορά από τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Μετά τον Ιορδάνη Τζαμτζή ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον realfmανέφερε ότι την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός.

«Την κυβέρνηση εκπροσωπεί, κατά κύριο λόγο ο πρωθυπουργός και κατά δεύτερο λόγο, ως συμμετέχων κόμμα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», είπε αρχικά ο βουλευτής της Ν.Δ.

Και πρόσθεσε: «Εγώ δεν υποτιμώ τους υπουργούς, αλλά το ότι μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη ο κ. Χαρδούβελης, αυτό θα το δούμε μέχρι τέλους, ποια άποψη τελικώς θα είναι πιο φερέγγυα και πιο αξιόπιστη. Αλλά και ο κ. Χαρδούβελης στην ουσία τι είπε; Δέχθηκε για τα 11,4 δισ., είπε ότι θα υπάρχει μία επιτήρηση, εγώ θέλω να δω τι είναι αυτή η επιτήρηση, τι θα περιέχει και πόσο αυστηρή θα είναι και κυρίως τι θα προϋποθέτει από εμάς. Γιατί π.χ. επιτήρηση για τους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ευρωζώνης ξέρετε ότι ισχύει για όλους σε σχέση με το 3% του ελλείμματος».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κακλαμάνης υποστήριξε: «Δεν λείπουν μόνο αριθμητικά, γιατί το κλίμα το πολιτικό είναι τέτοιο που δεν δίνει ξεκάθαρο θετικό πρόσημο. Αν όμως (...) και έχει δρομολογηθεί η διευθέτηση του χρέους εκτιμώ ότι το πρόσημο το πολιτικό θα είναι διαφορετικό τον Φεβρουάριο. Αυτό ξέρει και αυτό φοβάται ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό επιμένει, σώνει και καλά, να γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο».

Και σημείωσε: «Αν μιλάγαμε για την Κυριακή σας λέω όχι, ότι δεν θα είχαμε τους 180 βουλευτές. Σας λέω όμως, με το σκεπτικό που σας ανέλυσα, τότε, μπορώ να σας πω το αντίθετο. Χωρίς να με ρωτήσετε ονόματα γιατί δεν επιτρέπεται να αναφέρω. Γιατί μιλάω με συναδέλφους. Εχω βρει ανθρώπους και μου είπαν “αυτό είναι άλλο πράγμα και θα το σκέφτομαι”. Και μέσα από κόμματα συγκεκριμένα, όχι μόνο από ανεξαρτήτους».

Στο ερώτημα σχετικά με την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ο βουλευτής Α’ Αθήνας απάντησε: «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της Τουρκίας. Εγώ εδώ κι ένα χρόνο και σε συνέντευξή μου στη Realnews και στον σταθμό σας, είχα πει ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης, που τα κράτη αναγκαστικά ρίχνουν το βάρος τους κυρίως εκεί, είναι σχετικώς ευάλωτα στα εκκρεμή εθνικά τους θέματα, που μπορούν να πάνε να μας επιβάλλουν λύσεις που είναι έξω από το διεθνές δίκαιο, αλλά και αυτά που και εμείς επιθυμούμε και πιστεύουμε. Δεν είναι μόνο το θέμα της Τουρκίας. Η σημαία που πέταξε πάνω από το γήπεδο του Βελιγραδίου, αν βλέπατε τον χάρτη, δεν ήταν ότι θέλουν να πάρουν μόνο το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, έφτασε μέχρι τη Λάρισα».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων