ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Για την καρέκλα ρε γαμώτο...

Για την καρέκλα ρε γαμώτο...

Το πρόσφατο πέρασμα από το Προεδρικό Μέγαρο των Σαμαρά και Τσίπρα και η συνάντησή τους με τον κ. Κάρολο Παπούλια, τουλάχιστον έφερε μία αλήθεια μπροστά μας: εθνική σύγκλιση των κομμάτων, μίνιμουμ συμφωνία σε κρίσιμα εθνικά θέματα, κοινό μέτωπο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι σε τρόικα και Τούρκους, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί ποτέ, όσο στις ηγεσίες Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Σαμαράς και ο Τσίπρας.

Τελεία και παύλα.

Εδώ μας χτυπάνε αλύπητα οι θύελλες από τις αγορές, την τρόικα και την Τουρκία, αλλά οι δικοί μας επιλέγουν ο καθένας το μοναχικό του δρόμο απέναντι σε όλους αυτούς τους εθνικούς κινδύνους.

Τότε γιατί πήγαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ο Τσίπρας για να ζητήσει παραίτηση Σαμαρά και άμεσες εκλογές. Ο άλλος για να ενημερώσει λέει τον Πρόεδρο και κανείς από τους δύο δεν φάνηκε διατεθειμένος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι, για να συζητήσουν τα εθνικά μας θέματα.

Και μέσα στη σύγχυση πάει και ο Θεοδωράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη. Ίσως για να πάρει κι αυτός το κομμάτι που του ανήκει στις ειδήσεις των οκτώ.

Έτσι θα πάμε μέχρι τις εκλογές, αλλά προφανώς και μετά από αυτές. Σε πλήρη σύγκρουση και πολιτική πόλωση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Περίπτωση μίας συνάντησης για να συζητήσουν και να χτίσουν ένα κοινό εθνικό μέτωπο, όχι σε πολιτικά αλλά σε εθνικά ζητήματα (αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, ελληνική ΑΟΖ, κατάσταση οικονομίας, Κύπρος, Αιγαίο, ορυκτός πλούτος κλπ.) ούτε καν το συζητάνε.

Όλοι για την καρέκλα ρε γαμώτο... Ε, ας τους τη δώσουμε να δούμε τι θα κάνουν, έτσι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις