ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροντόπουλος: Να επιλύσουμε τα προβλήματα χωρίς εντάσεις

Γεροντόπουλος: Να επιλύσουμε τα προβλήματα χωρίς εντάσεις

Στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυρ. Γεροντόπουλος, στην 4η Συνάντηση Συμβουλευτικής Ομάδας Πολιτικής Μεσογειακού Διαλόγου του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γεροντόπουλος που κήρυξε την έναρξη των εργασιών, τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία της πρωτοβουλίας του Μεσογειακού Διαλόγου, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία.

Όπως είπε, η εξάπλωση του φονταμενταλισμού, της διεθνούς τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, των όπλων μαζικής καταστροφής και των περιφερειακών συγκρούσεων είναι φαινόμενα που απειλούν να αλλάξουν το γεωπολιτικό τοπίο και τις παραμέτρους ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

«Θα πρέπει όλοι μας μέσω κοινών ενεργειών και πολιτικών ευθυγραμμισμένων με τους κανόνες και τις πρακτικές του Διεθνούς Δικαίου, να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, αποφεύγοντας εντάσεις και συγκρουσιακές συμπεριφορές».

Οι εργασίες της 4ης Συμβουλευτικής Ομάδας Πολιτικής Μεσογειακού Διαλόγου διεξάγονται σε ξενοδοχείο της Αθήνας σήμερα 10 και αύριο 11 Νοεμβρίου, παρουσία του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τις Πολιτικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας Θρασύβουλου Σταματόπουλου, του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ Μιχάλη Διάμεση και του Διευθυντή του Τμήματος Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής του ΝΑΤΟ Νικόλα ντε Σάντις.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων