Νικολόπουλος: Να κηρυχτεί το Αίγιο σεισμόπληκτη περιοχή

Νewsbomb

Νικολόπουλος: Να κηρυχτεί το Αίγιο σεισμόπληκτη περιοχή

Επίκαιρη ερώτηση για να κυρηχτεί το Αίγιο σεισμόπληκτη περιοχή κατέθεσε ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, κ. Νίκος Νικολόπουλος

«Mε το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή να μετρούν μέρα με την ήμερα τις «πληγές» τους και τις υπηρεσίες να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να προχωρήσει η καταγραφή των προβλημάτων ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για το μέγεθος των ζημιών, τα βλέμματα βεβαίως στρέφονται στην κήρυξη της περιοχής ως «σεισμόπληκτης», κάτι που θα δώσει δυνατότητα επούλωσης των πληγών και... επανεκκίνησης.

Άπαντες πλέον φαίνεται - όπως προκύπτει από δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ - να αντιλαμβάνονται ότι το Αίγιο έχει σήμερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται τις τελευταίες ώρες οι αιτήσεις κατοίκων του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής για ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε κτήρια που «χτυπήθηκαν» από τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα στις 750 ανέρχεται ο αριθμός των αιτήσεων, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συναρμοδίων θα ξεπεράσει τις 1000, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν υπάρχει περιοχή που να μην είναι ορατές οι «πληγές» που άφησε η σεισμική δόνηση των 4,8 ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή της Αιγιάλειας.

Επειδή μπορεί ο σεισμός της 7ης Νοεμβρίου να μην υπήρξε καταστροφικός και να μην έθεσε σε κίνδυνο ζωές, ωστόσο «λάβωσε» αρκετά κτίρια που έχουν ανάγκη επισκευών.

Επειδή ζούμε σε μία εποχή που ο μέσος πολίτης δεν αντέχει πρόσθετα οικονομικά βάρη, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην επιδιορθωθούν οι ζημιές και τα κτίρια να καταστούν πολύ πιο ευάλωτα και επικίνδυνα σε κάποιο, ενδεχόμενο μελλοντικό φαινόμενο.

Επειδή στις έκτακτες ανάγκες, η Κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήνει τους πολίτες να είναι μόνοι και αβοήθητοι.

Για όλα τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί:

- Ποια θα είναι οικονομική ανακούφιση που θα προσφέρει η Κυβέρνηση στα δεκάδες νοικοκυριά που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση;
- Γιατί καθυστερεί η απόφαση για την κήρυξη της περιοχής ως σεισμόπληκτης;
- Τι έκαναν οι αρμόδιοι Υπουργοί ώστε να κηρυχτεί άμεσα ο Δήμος σεισμόπληκτος;
- Πόσα κτίρια είτε μέρος αυτών, είτε εξ ολοκλήρου είναι προσωρινά μη κατοικήσιμα;
- Πόσα χρειάζονται άμεσα επισκευές για να καταστούν απολύτως ασφαλή;
- Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των αυτοψιών- ελέγχων από τα κλιμάκια της ΥΑΣ και του ΤΑΣ, προκειμένου να οριοθετηθούν οι περιοχές που χτυπήθηκαν από το σεισμό;
- Θα ληφθεί μέριμνα μεταφοράς των σεισμοπαθών και εμπερίστατων πολιτών της Αιγιάλειας σε ξενοδοχεία της πόλης
- Τα έξοδα διαμονής τους θα τα καλύψει η Κυβέρνηση;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved