ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση επενδύει στο φόβο

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση επενδύει στο φόβο

«Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα κερδίσει τις εκλογές, δεν έχει επαφή με αυτό που συμβαίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου πως υπάρχει ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως αυτή η πιθανότητα είναι «ένα στο εκατομμύριο», σημειώνοντας πως θα πρόκειται για μια «ακραία έκφανση» διαφοράς μεταξύ του Κοινοβουλίου και «των απαιτήσεων της κοινωνίας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «επενδύει στο φόβο» για να συνεχίσει την πολιτική της, ενώ τόνισε πως τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί είναι «το σκληρό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά» κι όχι αμιγώς της τρόικας, καθώς τα μέτρα «έχουν συνομολογηθεί» μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών.

Ερωτηθείς για τη διαπραγματευτική στρατηγική που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι «ο ακραίος ηγεμονικός φιλελευθερισμός», προσθέτοντας πως η επιλογή είναι μεταξύ του «να αποδεχτούμε τη μοίρα μας ή να δώσουμε τη μάχη με το κεφάλι ψηλά».

Σχετικές ειδήσεις