ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον Γκ. Χαρδούβελη

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον Γκ. Χαρδούβελη

Να χαμηλώσει τους τόνους στο θέμα του Γκίκα Χαρδούβελη μετά τα συνεχιζόμενα λάθη επιχείρησε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φρόντισε με δηλώσεις του να στείλει μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας.

Μετά τη σύσκεψη, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

«Με τον Πρόεδρο μιλήσαμε αρκετά. Συμμερίστηκε πολλά από αυτά» είπε ο κ. Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση.

Επίσης, χθες, Δευτέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε πως ο κ. Χαρδούβελης απολαμβάνει απολύτως της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Η διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη, σύνθετη, εξυπηρετεί δύο στόχους ταυτόχρονα: κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι εταίροι, παρότι δέχονται ότι τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Άρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, που, δυστυχώς, είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση.

Επίπλεον ανέφερε ότι η κάθε μια από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, η Ελλάδα και οι εταίροι, έχουν προτεραιότητες προφανείς και θεμιτές. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει εθνικούς στόχους, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τη δική τους επιδίωξη, δηλαδή, η ευρωζώνη να μην ξανακυλήσει σε κρίση. Και υπάρχει και το ΔΝΤ που θέλει να διεκδικεί το ρόλο του και θέλει αυτός ο ρόλος να επεκτείνεται και σε περιοχές, όπως η ευρωζώνη, που δεν είναι καταστατικός σκοπός του Ταμείου, είπε.

«Άρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Υπογράμμισε δε ότι το μήνυμα αυτό είναι πολύ καθαρό: ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες.

Σχετικές ειδήσεις