ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος σε Σαμαρά: Μάζεψε τον Άδωνη!

Βενιζέλος σε Σαμαρά: Μάζεψε τον Άδωνη!

Ένταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου

Δεν ήταν τόσο ειδυλλιακό το κλίμα στη χθεσινή (18/11/2014) συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Β. Βενιζέλο. Διότι μπορεί μεν να συμφώνησαν επί της αρχής στα όρια των υποχωρήσεων που θα κάνουν έναντι των απαιτήσεων της τρόικας (ουσιαστικά θα κάνουν υποχωρήσεις, απλά θα επιχειρήσουν να τις πλασάρουν σαν… επιτυχία τους!), ωστόσο το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται τους αναγκάζει, ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο, να κάνουν μια καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση, με στόχο να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Άλλωστε η στήριξη που παρείχαν στον Γκ. Χαρδούβελη (ενώ οι ίδιοι τις αμέσως προηγούμενες μέρες τον είχαν αδειάσει!) δείχνει ακριβώς ότι θα πάνε σε υποχωρήσεις, αυτό είναι σίγουρο.

Το ξεκατίνιασμα μεταξύ των –κατά τα άλλα…- κυβερνητικών εταίρων ξεκίνησε απ’ το πρωί, μετά την επίθεση του Άδωνη κατά του ΠΑΣΟΚ και τις οξείες απαντήσεις που έλαβε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αντελήφθησαν πως μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η ΝΔ θα επιχειρήσει να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, ώστε να περιορίσει το μέγεθος της εκλογικής ήττας.

Αυτό εκ των πραγμάτων λειτουργεί σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, αφού τα δυο κόμματα ουσιαστικά πλέον «ψαρεύουν» στην ίδια εκλογική δεξαμενή.

Έτσι εκτός του ξεκατινιάσματος σε κατώτερο επίπεδο μεταξύ των συνεταίρων, το θέμα της παρέμβασης του Άδωνη τέθηκε και στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε με ένταση απ’ τον πρωθυπουργό «να μαζευτεί ο Άδωνης» αλλά και να σταματήσουν γενικότερα οι επιθέσεις εναντίον του μικρότερου κυβερνητικού συνεταίρου από στελέχη της Ν.Δ.

Διαφορετικά, απείλησε με ενδοκυβερνητικό εμφύλιο, χωρίς να αποκλείει ακόμα και πιο ριζικές κινήσεις.

Ουσιαστικά δηλαδή υπαινίχθηκε ακόμα και αποχώρηση απ’ την κυβέρνηση!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει τον αντιπρόεδρό του και τον διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει ενδοκυβερνητική «ανακωχή».

Δεν είναι… μια ωραία ατμόσφαιρα οι συνεταίροι;

Σχετικές ειδήσεις