ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Με ανησυχούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Μπακογιάννη: Με ανησυχούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

«Με ανησυχία παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε από στην Πάτρα η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μεταβληθεί σε πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας», αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά στο ΠΑΣΟΚ «θα επικρατήσει σωφροσύνη και θα κρίνουν με βάση το εθνικό συμφέρον».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση, που εκτιμά η ίδια ότι θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως «ο Γιώργος Παπανδρέου, ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, δεσμεύεται από τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ».

Η Ντ. Μπακογιάννη βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, με θέμα «Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, ως κεντρικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας».

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε: «Η πρότασή μου είναι να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες 30% κατά μέσο όρο». Εκτίμησε, δε, πως αυτό είναι εφικτό και πρόσθεσε πως έχει την αίσθηση ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τη συγκεκριμένη πρόταση.

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να ζητάει κάποιος από την Ελλάδα φορολόγηση επί πλασματικών στοχεύων», διότι όπως τόνισε, «οι αξίες των ακινήτων είναι σήμερα πλασματικές. Από το 2015 θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, με βάση τις εμπορικές».

Σχετικές ειδήσεις