ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Μπαλτάκος: Συζητώ με ανθρώπους της Εκκλησίας και των Ε.Δ

Τ. Μπαλτάκος: Συζητώ με ανθρώπους της Εκκλησίας και των Ε.Δ

Καλεσμένος του Άκη Παυλόπουλο και της εκπομπής «Παρεμβάσεις», ήταν τη Δευτέρα (24/11) ο πρώην γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος για ακόμη μία φορά μίλησε ανοιχτά για όλους και για όλα.

Ο κ. Μπαλτάκος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για τη δημιουργία κόμματος και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «δεν πρόκειται να μιλήσει αν δεν συμβεί. «Υπάρχουν ανησυχίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις κόμμα. Δεν σημαίνει ότι όποιος είναι δυσαρεστημένος με το κόμμα του, πρέπει να φεύγει και κάνει κόμμα», είπε.

«Αυτό που κάνω είναι συζητήσεις με ανθρώπους όχι από τον χώρο της πολιτικής αλλά από το χώρο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και το χώρο της Εκκλησίας», συμπλήρωσε.

Απέκλισε το ενδεχόμενο εκλογών καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει τους 180. «Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν γνωρίζουν ότι σε ενδεχόμενες εκλογές δύο πράγματα θα συμβούν: πρώτον θα έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον η χώρα θα μπει σε δίνη οικονομική».

Ανέφερε ότι είναι ακόμα μέλος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι δήλωσε μόνος του την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα, συμπληρώνοντας ότι δεν τον έδιωξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Αν είμαστε σε πλήρη συμπόρευση με τον Σαμαρά δεν θα το έλεγα ποτέ», τόνισε προσθέτοντας ότι δεν πάει και δεν πήγαινε ποτέ σε εκδηλώσεις του κόμματος.

Έκανε λόγο για μια «ορφανή δεξαμενή ψηφοφόρων, η οποία εμποδίζει τη Ν.Δ. όχι μόνο να είναι πρώτο κόμμα αλλά και να είναι αυτοδύναμη. Είναι αυτή που την καταδικάζει δημοσκοπικά να είναι δεύτερη δύναμη», ενώ υποστήριξε ότι αν σταματήσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, τότε η Νέα Δημοκρατία θα καλύψει το κενό. «Η Ν.Δ όταν βρει την ευκαιρία θα απαλλαγεί από τον βραχνά του ΠΑΣΟΚ», είπε.

«Η Ν.Δ αναγκάζεται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, για λόγους που είναι γνωστοί. Όταν λοιπόν κινείται σε κεντρώο χώρο, αναγκαστικά δημιουργεί ένα κενό» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ανέφερε ότι «η Ν.Δ. αναγκάζεται να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Έχουμε μια κυβέρνηση εκλεγμένη αλλά και δανεισμένη», ενώ για το χρέος είπε ότι «αν το χρέος είναι βιώσιμο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η χώρα. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης, να είμαστε πιο σκληροί με την τρόικα και τους δανειστές. Μονομερώς αν χρειαστεί. Τώρα εκείνοι φοβούνται πιο πολύ από εμάς γιατί μας έχουν υπερδανείσει και γιατί μια πιθανή έξοδος της χώρας από το ευρώ θα συμπαρασύρει τον ευρωπαϊκό νότο και θα χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους».

Ο κ. Μπαλτάκος ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία που ετοιμάζει δεν θα περιλαμβάνει μέλη της Χρυσής Αυγής ενώ χαρακτήρισε εχθρική την κίνηση του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη να δημοσιεύσει το βίντεο με το διάλογό τους. Επανέλαβε ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν απέναντι και τους έβλεπε κάθε μέρα και μιλούσαν.

Στην ερώτηση για το αν υπήρξε θεματοφύλακας της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Αυτοί που ξέρουν, ξέρουν αυτοί που δεν ξέρουν, δεν θα μάθουν. Θεωρώ τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής πατριώτες. Εκείνο το οποίο λέω για τους ψηφοφόρους είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι Νεοναζί. Για την ηγεσία πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους αν είναι Ναζί».

Για τις offshore του Καρατζαφέρη, δήλωσε ότι δεν γνώριζε κάτι. «Ποτέ δεν μας είπε κανείς κάτι και δεν είχαμε λόγο να το διερευνήσαμε. Γνώμη για το θέμα δεν εκφράζω καθώς το θέμα είναι έξω από τον χώρο των αρμοδιοτήτων μου», είπε.

Τέλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση «Energa», την οποία χαρακτήρισε «άνευ σημασίας».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα o Κ. Μπαλτάκος στο Νewsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις