ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Όχι στα διόδια προς όφελος των εργολάβων

Καμμένος: Όχι στα διόδια προς όφελος των εργολάβων

«Από σήμερα το πρωί τον λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία έχει την υποχρέωση να διερευνήσει αυτή την υπόθεση και να καταλήξει στο ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν να επηρεάσουν τις εξελίξεις με άλλο τρόπο απ' ό,τι η ψήφος του ελληνικού λαού, παραβιάζοντας ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά την κατάθεσή του στη Χαλκίδα, ως μάρτυρας στο πλαίσιο ποινικής διερεύνησης της καταγγελίας κατά των διοδίων Σχηματαρίου.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι παρέστη για να καταθέσει στη Δικαιοσύνη, «προκειμένου να μπορέσει αυτός ο πυλώνας της Δημοκρατίας να αποφασίσει ότι θα σταματήσει πλέον η αυθαιρεσία του κράτους και των εργολάβων, της κυβέρνησης και των διαπλεκομένων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι δυνατόν να επωμίζεται ο ελληνικός λαός υποχρεώσεις που δεν έχει. Η επιβολή διοδίων για έργο το οποίο έχει παραδοθεί το 1992 και το 2008 και για μέρος του δρόμου δεν προβλέπεται ούτε από την ευρωπαϊκή νομοθεσία - απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την εσωτερική νομοθεσία - προς όφελος των εργολάβων, που συντηρούν την κυβέρνηση μέσω των εκδοτικών τους συμφερόντων, πρέπει να σταματήσει εδώ».

Σχετικές ειδήσεις