ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ θέλει... μνημονιακή κυβέρνηση

Ο πρέσβης των ΗΠΑ θέλει... μνημονιακή κυβέρνηση

Ωμή παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ στα εσωτερικά πολιτικά και οικονομικά θέματα της Ελλάδας, αποτελεί το περιεχόμενο της ομιλίας του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Ντέιβιντ Πιρς δεν δίστασε να εκφράσει τις... ελπίδες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης και συνέχεια των προσπαθειών της, ουσιαστικά επιδιώκοντας να κλείσει το μάτι προς τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολλές αμερικανικές εταιρείες επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αυξάνοντας τη δραστηριότητά τους στη χώρα μας. Στάθηκε ιδιαιτέρως στην... ανάπτυξη, που τώρα ξεκινά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δίνοντας και τη συμβουλή πως θα πρέπει να συνεχιστεί η πολλή και σκληρή δουλειά που απαιτείται για την ανάπτυξη και εμφάνισε ως ενθαρρυντικό στοιχείο την ανάκτηση 12 θέσεων στη παγκόσμια λίστα της ανταγωνιστικότητας.

«Οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιρς και εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει και να συνεχίσει της προσπάθειές της, ώστε να συνεχιστεί και η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις