ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Πριν από τα Χριστούγεννα θα κλείσει η συμφωνία

Βενιζέλος:  Πριν από τα Χριστούγεννα θα κλείσει η συμφωνία

«Δεν φοβόμαστε τις εκλογές», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ομιλία του ενώπιον κομματικών στελεχών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέκτασης της ισχύος του Μνημόνιου για λίγους μήνες μέσα στο 2015 απάντησε ότι «δεν μιλάμε για παράταση του προγράμματος αλλά για τεχνική επέκταση των διαδικασιών».

«Είμαστε εν αναμονεί της επιστροφής της Τρόικας. Έχουμε τη δυνατότητα πριν τα Χριστούγεννα, πριν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της 15ης Δεκεμβρίου να έχουμε ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους δανειστές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Επειδή μιλάνε κάποιοι για παράταση του προγράμματος: Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς δάνειο».

Παραλλήλως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έστειλε μήνυμα προς τους δανειστές ότι δεν μπορούν να επιβάλουν μέτρα που δεν ευνοούν την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. «Κανείς δεν μπορεί να εισηγηθεί ή να επιβάλει μέτρα που αντί να ευνοούν σκοτώνουν την ανάπτυξη», επισήμανε.

Παραλλήλως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν θα επιβληθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας όπως το κούρεμα μισθών ή συντάξεων.

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας. Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων», ήταν η χαρακτηριστική φράση του.

Σχετικές ειδήσεις